Αρχικά αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας λέγοντας πως κατά την περσινή χρονιά "είχαμε κάποια έκτροπα, αλλά όσο αφορά στην ΑΕΛ τα κρούσματα ήταν λίγα, συγκεκριμένα δύο φορές αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Φέτος θα είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και θα εξετάζουμε πολλά μέχρι να έρθουν αντίπαλοι στο Αλκαζάρ".
Για την Ευρώπη είπε πως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και την συμμετοχή της ομάδας στο Ουέφα τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Είμαστε στη λίστα των αδυνάτων ομάδων και θα κληρωθούμε κατά 99% με έναν ισχυρό αντίπαλο. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αλλά με καλή αγωνιστική παρουσία και με τη βοήθεια του θεού, μακάρι να περάσουμε στους ομίλους όπου είναι και το όνειρό μας».
Στο θέμα των μεταγραφών «κινηθήκαμε γρήγορα για να φέρουμε νεαρά παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά, όπως δύο παίκτες από την εθνική ομάδα. Αν εξαιρέσουμε το θέμα του επιθετικού που καθυστερήσαμε όλα τα άλλα έγιναν στην ώρα τους».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, τόνισε: «Ακούω τελευταία πως ο Πηλαδάκης είναι παιδί του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και ότι έδωσε το ματς στον Ηρακλή. Όλοι αυτοί που τα λένε αυτά, θα με βρουν απέναντί τους και ας μείνουμε και τέσσερις χιλιάδες στο γήπεδο, αν και πιστεύω πως είναι άλλοι οι λόγοι που δεν έχουμε παραπάνω κόσμο. Θεωρώ πως το ότι δεν έχουμε ένα καλό γήπεδο αυτή τη στιγμή, όπως και η βία οδηγούν τον κόσμο μακριά από το γήπεδο».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως υποτιμήθηκε η κατάκτηση του κυπέλλου και είπε χαρακτηριστικά «Πηγαίνω στη Super League και μου λένε άλλοι πρόεδροι πως έχουν χρόνια στον χώρο και δεν έχουν γευτεί μία διάκριση... Εγώ τι άλλο να περιμένω αυτή την στιγμή;» Σ’ αυτό το πλαίσιο, συμπλήρωσε αναφερόμενος στη μείωση των διαρκείας λέγοντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η μείωση αν και είμαστε κυπελλούχοι Ελλάδος».
Για τον επιθετικό είπε ακόμα πως «Προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή την υπέρβαση. Είχαμε πέντε πρωτοκλασάτες επιλογές εκ των οποίων οι τέσσερις δεν περπάτησαν... πιστεύω η τελευταία να έχει αίσιο τέλος» και αποκάλυψε ότι οι τέσσερις επιλογές που δεν προχώρησαν ήταν ο Άϊλτον, ο Αρβελάζτε, ο Αλοϊζι και ο Τριστάν».
Αναλυτικά τι είπε ο Κ.Πηλαδάκης
Η υπογραφή της υπουργικής απόφαση για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ από τον Κο Γιώργο Σουφλιά και η ανακοίνωσή της από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΧΩΣΕ λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έγινε το κυρίαρχο σημείο αναφοράς στις δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη. Ο πρόεδρος της AEΛ αφού διάβασε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος από τις εξελίξεις:
«Είναι τεράστια μέρα για την ΑΕΛ, άσχετα τι θα γίνει με τις μεταγραφές. Όσο χάρηκα για τα παιδιά μου, άλλο τόσο χάρηκα γι αυτό το χαρτί. Γιατί ήρθε μετά από μεγάλο αγώνα από μέρους όλων μας. Δεν ήρθε εύκολα. Αλλά έδειξε αυτό που λέμε και φωνάζουμε διαρκώς. Ότι είμαστε πολλοί όλοι εμείς που θέλουμε αυτό το έργο. Με ενδιαφέρει η ουσία και δεν θα σχολιάσω οτιδήποτε άλλο. Και η ουσία είναι ότι υπογράφηκε η υπουργική απόφαση, ότι τηρήθηκαν κατά γράμμα όλα όσα μου υποσχέθηκαν και ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών – γιατί και τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν να διατεθεί ο συγκεκριμένος χώρος για την προσπάθειά μας - πιστεύω ότι αυτό που δικαιούται η ΑΕΛ θα το πάρει. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι το δύσκολο κομμάτι που αφορά στις εμπορικές χρήσεις ξεπεράστηκε και έχουμε πλέον υπογεγραμμένη την απόφαση στα χέρια μας. Νομίζω ότι ακόμη και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι εφικτό να ξεκινήσουν οι εργασίες. Βεβαίως, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο, γιατί από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω οι χωματουργικές εργασίες μπορούν να γίνουν πριν εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Έχει μεγάλη βαρύτητα αυτή η απόφαση γιατί είναι υπογεγραμμένη από μια «βαριά» πένα, αυτή του κου Σουφλιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν, αλλά και σε όσους δεν μας στήριξαν. Ας καταλάβουν, όμως, όλοι ότι είναι για το καλό της πόλης μας. Αυτό το έργο θα μείνει κληρονομιά στα παιδιά μας».
Ο Κώστας Πηλαδάκης, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου με την πρεμιέρα της Superleague, ανέλυσε τη φιλοσοφία με την οποία θα κινηθεί η ΑΕΛ στα ζητήματα τις βίας, μίλησε για την ευρωπαϊκή πρόκληση, για την οικονομική πολιτική και τις επικρίσεις που δέχτηκε, για τα διαρκείας και την ανταπόκριση του κόσμου, για τις μεταγραφές και για την κληρονομιά που αφήνει η κατάκτηση του Κυπέλλου.
Για τη βία:
«Ευτυχώς η ομάδα μας και οι φίλαθλοί μας σε αυτόν τον τομέα έχουν δώσει μέχρι σήμερα θετικά δείγματα γραφής και οι μοναδικές μεμονωμένες περιπτώσεις την περσινή σεζόν ήταν αποτελέσματα προκλήσεων από τρίτους, που εξόργισαν κι εμάς τους ίδιους. Και μιλάω για τους αγώνες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Φέτος ως διοίκηση θα εξετάσουμε με πιο σχολαστικό τρόπο την προσέλευση οπαδών άλλων ομάδων στο γήπεδό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα σταθούμε στο πλευρό κανενός φιλάθλου που θα κάνει οποιαδήποτε άνομη πράξη. Γιατί εκτός από το όποιο οικονομικό κόστος για την ομάδα, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο του αγωνιστικού κόστους. Θα είμαστε αντιμέτωποι σε όποιο φαινόμενο βίας ή οποιονδήποτε άνθρωπο που με τις πράξεις του μπορεί να βάλει σε κίνδυνο της ομάδας μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για δική μας εκτός των ορίων αντίδραση, οποιαδήποτε κι αν είναι η πρόκληση που θα δεχτούμε. Φιλοξενούμε τους πάντες στο γήπεδό μας ακόμη κι αν τους αρέσει να γίνονται γραφικοί, γελοίοι ή αστείοι. Η μαγκιά είναι να δείχνεις ανωτερότητα κι αυτό είναι που – εν τέλει - εκτιμάται».
Για την ευρωπαϊκή πρόκληση του ΟΥΕΦΑ:
«Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου – την οποία όλοι χαρήκαμε και το τονίζω αυτό γιατί ακούω ότι κάποιοι εδώ στον τόπο μας στενοχωρήθηκαν – καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο ΟΥΕΦΑ και να δώσουμε τουλάχιστον δύο αγώνες. Και το λέω αυτό γιατί είμαστε στη λίστα των ασθενέστερων ομάδων, συνεπώς κατά 99,9% θα μας τύχει κάποιος ισχυρός αντίπαλος. Όνειρο όλων μας είναι να περάσουμε στους ομίλους. Πρόεδροι άλλων ομάδων μου είπαν να εύχεσαι να κληρωθείς με γερμανική ομάδα, γιατί θα έχεις υψηλότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Βεβαίως και δεν εύχομαι κάτι τέτοιο. Με ενδιαφέρει η ομάδα μας να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Όνειρό μας είναι να παίξουμε καλά, να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να περάσουμε στους ομίλους. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός μας στόχος, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, γιατί λογικά θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο που παίζει χρόνια στην Ευρώπη και έχει προϋπολογισμό ίσως δεκαπλάσιο ή εικοσαπλάσιο από τον δικό μας. Αυτά είναι τα δεδομένα, αλλά μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν η ΑΕΛ έχει καταφέρει να ανατρέψει παρόμοιες καταστάσεις. Το έχουμε στο μυαλό μας, το ποθούμε και αν αγωνιστούμε σωστά μπορούμε να το πετύχουμε».
Για την οικονομική πολιτική και τις επικρίσεις:
«Η ομάδα φέτος επέλεξε να κινηθεί σχετικά γρήγορα και να εντάξει στο ρόστερ της νέα παιδιά, ρίχνοντας το μέσο όρο ηλικίας και δημιουργώντας ένα αγωνιστικό σύνολο βελτιωμένο στα σημεία που πέρσι ήμασταν αδύναμοι. Έφυγαν παίκτες οι οποίοι ήταν προσφιλείς στο κοινό της ομάδας, αλλά εμείς – χωρίς να αμφισβητώ την ποδοσφαιρική τους αξία – θέλαμε κάτι καλύτερο. Ακούω συνέχεια διάφορους να λένε ότι ο πρόεδρος πρέπει να βάλει το χέρι του στην τσέπη. Δεν ξέρω τι είχατε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το να βάλει κάποιος το χέρι στην τσέπη δεν είναι πανάκεια. Γνωρίζετε τους προϋπολογισμούς των μεγάλων ομάδων κατά τις προηγούμενες σεζόν, όπως επίσης και τις ευρωπαϊκές τους πορείες. Τηρουμένων των μεγεθών μας δεν θεωρώ ότι η ΑΕΛ δεν βάζει το χέρι στην τσέπη. Δηλαδή όταν έχουμε ξοδέψει μέσα σε τρία χρόνια 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μελέτη του νέου γηπέδου δεν έχουμε βάλει το χέρι στην τσέπη; Προτιμήσαμε να θυσιάσουμε και να μην πάρουμε δύο παίκτες που έχουν συμβόλαιο 800 ή 900 χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε το όνειρό μας, δηλαδή το νέο γήπεδο. Μέσα σε τρία χρόνια αυτή η ομάδα έχει να καταδείξει ένα συγκεκριμένο έργο. Στο τέλος αυτό που εισπράττουμε είναι η χαρά για την πορεία της ΑΕΛ. Γιατί δε νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι έχουμε βγάλει λεφτά από την ομάδα. Όταν, λοιπόν, το μόνο που θες να εισπράξεις είναι αυτή τη χαρά, έρχεται μια στιγμή που μπαίνει ένα όριο και λες «Τέρμα. Δεν θα αφήσω καμία σκιά». Απευθύνομαι σε αυτούς που τον πρώτο χρόνο με έκαναν άνθρωπο του Κόκκαλη, μετά από έξι μήνες άνθρωπο του Βαρδινογιάννη, όταν πήραμε το Κύπελλο έλεγαν ότι τελικά δεν είμαι του Βαρδινογιάννη, ότι «λαδώνω» τους Monsters για να είναι υπέρ μου, ότι στήνω τα παιχνίδια του Ηρακλή… Για μένα κύριοι δεν υπάρχει πια το καλό παιδί. Αυτοί που με διαβάλλουν και δημιουργούν φαντάσματα κάθε 15 μέρες επειδή δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την πορεία της ομάδας, θα με βρίσκουν απέναντί τους. Τι σημαίνει αυτό; Κάθε φορά που θα ακούω το παραμικρό, θα βγαίνω δημόσια και θα λέω την άποψή μου. Όποια κι αν είναι αυτή. Είτε τους αρέσει, είτε όχι. Θα είμαι απέναντι σε όποιον κάνει κακό στην ομάδα μας. Ο κόσμος έχει βαρέθει τα μεγάλα λόγια και τις μπαρούφες Η ΑΕΛ έχει πολύ κόσμο, δεν είναι μόνο αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα. Ούτε είναι μόνο αυτός ο μέσος όρος των 5 ή 6 χιλιάδων που πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν, αλλά δεν έρχονται στους αγώνες λόγω των φαινομένων βίας ή γιατί το Αλκαζάρ δεν τους προσφέρει τις συνθήκες που ζητούν. Όταν κάποιος μετά από τρία χρόνια έχει να επιδείξει επένδυση, συνέπεια, έργο και αποτελέσματα δεν έχει να φοβηθεί ούτε τις μπαρούφες, ούτε τα φαντάσματα. Το λέω γιατί μέχρι τώρα υπήρξε μια ανοχή. Πλέον όμως, δεν υπάρχει».
Για την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος:
«Θεωρώ ότι όλοι μας – κι ίσως κι εμείς να έχουμε ευθύνη σε αυτό – υποτιμήσαμε την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου. Υπάρχουν πρόεδροι άλλων ομάδων τους οποίους συναντώ στα διοικητικά συμβούλια της Superleague και μου λένε ότι «αν εγώ είχα πάρει Κύπελλο θα είχα φύγει από το ποδόσφαιρο. Δηλαδή, κύριε Πηλαδάκη, τι άλλο όνειρο μπορεί να έχει ένας πρόεδρος; Γιατί μένεις στο ποδόσφαιρο;». Η απάντησή μου είναι μια λέξη την οποία δεν μπορώ να πω δημόσια, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ποια είναι, γιατί εσείς μου τη βάλατε στη φλέβα. Δεν ήταν βυσσινί η φλέβα μου. Κι αυτά που λέω ούτε πολιτική προσέγγιση έχουν, ούτε στόχο να σας παραμυθιάσουν, ούτε για να σας συγκινήσουν. Με ξέρετε. Μετά την ΑΕΛ για μένα δεν υπάρχει κάτι. Αλλά πιστεύω ότι δεν μπορώ να εισπράξω τέτοια χάρα, ακόμη κι αν πάω στον Άγιαξ. Αυτό που έχουμε ζήσει εδώ στη Λάρισα και εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πιστεύω ότι μπορούμε να το νιώσουμε οπουδήποτε αλλού».
Για τα εισιτήρια διαρκείας:
«Παρότι είμαστε Κυπελλούχοι, τα διαρκείας είναι λιγότερα από πέρσι. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Αλλά γουστάρω πολύ, που αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν μαζί μας από την πρώτη χρονιά στην Β Εθνική, οι άνθρωποι που έδωσαν τα λίγα τους λεφτά για να βάλουν μια πινακίδα στο γήπεδο, οι άνθρωποι που έδωσαν τα χρήματά τους για μια χορηγία, γουστάρουν κι εκείνοι αυτό που κάνουμε και συνεχίζουν στο πλευρό μας. Όλη η Ελλάδα συζητάει το παράδειγμα της ΑΕΛ, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μερικοί σε αυτή την πόλη που δεν τους αρέσει. Ενώ μέχρι τώρα έλεγα ότι θα τους πείσουμε, πλέον λέω ότι δεν με ενδιαφέρουν. Με ενδιαφέρει ο πυρήνας της ομάδας, αυτοί οι άνθρωποι ήταν κοντά στην ομάδα και στις ήττες και στις δύσκολες στιγμές και την τελευταία αγωνιστική στην Καλαμαριά. Αυτούς γουστάρω να λέω φίλους μου και μακάρι αύριο να πω και συνεργάτες. Διότι εμείς είμαστε οι πολλοί. Οι άλλοι είναι οι λίγοι. Θα ήθελα, όμως, να καταφέρουμε να έχουμε φέτος έστω κι ένα παραπάνω διαρκείας από πέρσι. Για να δώσουμε το στίγμα ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία της ΑΕΛ κέρδισε έστω κι έναν φίλαθλο παραπάνω. Για να δείξουμε στους έξω ότι ξέρουμε να αγκαλιάζουμε την ομάδα και να εκτιμούμε τα κατορθώματά της».
Για τις μεταγραφές:
«Απομένει η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού για να συμπληρωθεί το ρόστερ μας. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια κι ας ακούγονται διάφορα σχόλια. Στόχος μας ήταν να αποκτήσουμε έναν ποδοσφαιριστή και να υπερβούμε τα δεδομένα. Δεν προχωρήσαμε σε δεύτερη λύση ανάγκης γιατί θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να κάνουμε και φέτος την υπέρβαση. Είχαμε πέντε μεγάλους στόχους από τους οποίους οι τέσσερις δεν δέχτηκαν να έρθουν, στην Ελλάδα καταρχήν – γιατί δεν ήταν θέμα ΑΕΛ – και πλέον έχει μείνει μόνο μία. Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο Για καθεμία από τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις διαπραγματευτήκαμε καθημερινά επί 15-20 ημέρες. Αρχικά τους προσφέραμε λιγότερα από όσα ζητούσαν και όταν τελικά τους δώσαμε ό,τι ήθελαν άρχισαν τα περίμενε και μας έβαλαν στο περιθώριο».
text: aelnews.gr
No comments:
Post a Comment