1999-00 : Κύπελλο Ελλάδας : Κοζάνη - ΑΕΛ 2-2

Φάση ομίλων : Κοζάνη - ΑΕΛ 2-2 

11 Αυγούστου 1999 

Σκόρερς: 2' Ζαχαριάδης, 3' Καούνος - 71' Γκέκας, 72' Κοντοθανάσης

Κοζάνη (Γιώργος Κωστίκος): Νάσης, Παπαδόπουλος Μ., Ντοβοτζίδης, Τσωχοτσόπουλος (25' Παπαδόπουλος Ν.), ∆έττας, Αναστασιάδης (90' Ντάγκουλης), ∆ράκος, Καούνος, Συµεωνίδης (65' Πάτηνιος), Παπαδόπουλος Θ., Ζαχαριάδης

ΑΕΛ (Νεμπόισα Λιτσάνιν): Συµεωνίδης, Γκουζιώτης, Ιωσηφίδης, Πέρισιτς, Βαλκάνης, Νασιάκος (60' Κυζιρίδης), Ιβάνοβιτς (72' Τέας), Κοντοθανάσης, Τσακμακίδης Δ. (60' Σαµαράς), Γκέκας, Ταξιάρχης.

Διαιτητής:Τσιμενάκης
Επόπτες: Νικολαϊδης, Παρασκευόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Κοζάνης


Η ΑΕΛ της Β΄ Εθνικής έχοντας τη βοήθεια αρκετών φίλων της, έχασε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη νίκη της σε επίσημο παιχνίδι με ομάδα Γ΄ Εθνικής. Οι «βυσσινί» βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 2-0 και χρειάστηκε να προσπαθήσουν αρκετά για να ισοφαρίοσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον ενθουσιασμό της γηπεδούχου ομάδας που αγωνίζεται με αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και πέτυχαν γρήγορα ένα γκολ που ενήργησε  θετικά στη ψυχολογία τους.  Η ΑΕΛ μέχρι το 15΄παρουσίασε κάποιο μούδιασμα όταν άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα. Παρόλα αυτά η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε με κύριο πρόβλημα το μαρκάρισμα μπροστά και στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα η άμυνα να ταλαιπωρείται από τους επιθετικούς της Κοζάνης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΛ βελτιώθηκε αισθητά, όταν ο Κώστας Ταξιάρχης πέρασε κεντρικός χαφ και βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας. Η είσοδος επίσης των Τέα, Κυζιρίδη, Σαμαρά και η μεταφορά του Φώτη Γκουζιώτη σε θέση κεντρικού αμυντικού έκανε την ΑΕΛ καλύτερη χωρίς ωστόσο πάλι να ικανοποιεί τους οπαδούς της. 
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Βρασίδας Κοντοθανάσης που αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της και ήταν δημιουργός και σκόρερ. Ξεχώρισαν επίσης οι Μιχάλης Βαλκάνης και Φάνης Γκέκας που έδειξε ότι διαθέτει προσόντα σκόρερ και «μυρίζεται» το γκολ. 
Τα γκολ της ΑΕΛ ο Φάνης Γκέκας στο 73΄ με κεφαλιά , με έξυπνη και γρήγορη κίνηση, έπειτα από σέντρα του Βρασίδα Κοντοθανάση και ο Βρασίδας Κοντοθανάσης με δυνατό σουτ βοηθούμενος και από κόντρα της μπάλας σε αμυντικό των γηπεδούχων. Στο 33ο λεπτό ακυρώθηκε σαν οφσάιντ κανονικό γκολ του Φάνη Γκέκα, ενώ λίγο πριν την επιτυχία του 2-0 από τους γηπεδούχους ο Κώστας Ταξιάρχης σούταρε στο δοκάρι του Νάση.


Η ενδεκάδα της ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν 1999-00, στην Κοζάνη.

ΟΡΘΙΟΙ: Πέρισιτς, Νασιάκος, Γκέκας, Συνεωνίδης, Ταξιάρχης, Βαλκάνης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Ιβάνοβιτς, Κοντοθανάσης, Τσακμακίδης, Γκουζιώτης, Ιωσηφίδης.



Κύπελλο Ελλάδος 1999-00


Στην 58η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1999-2000 μετείχαν συνολικά 56 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 20 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, ενώ διεξήχθη κι ένας συμπληρωματικός γύρος με 4 μόλις αγώνες.

Τη χρονιά αυτή επανήλθε το σύστημα της αρχικής φάσης των ομίλων μετά την προσωρινή τριετή κατάργησή του, ενώ μέχρι και τη φάση των προημιτελικών όλοι οι αγώνες ήταν μονοί νοκ άουτ. Η πιο ενδιαφέρουσα φάση ήταν εκείνη των 16, αφού η κληρωτίδα ανέδειξε τα ζευγάρια Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ και Άρη - Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους να παίρνουν δύσκολα την πρόκριση.

Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ (η οποία στο μεταξύ είχε αποκλείσει καθαρά και τον Ολυμπιακό) και ο Ιωνικός, για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά στην ιστορία του, έχοντας και αρκετά ευνοϊκές κληρώσεις στο δρόμο προς τον τελικό (αξιοσημείωτο το 8-0 που πέτυχε επί του Ναυπακτιακού Αστέρα), αλλά και αφού πρώτα πέρασε με την ψυχή στο στόμα από την προκριματική φάση των ομίλων, μετά από τριπλή ισοβαθμία με το Λεωνίδιο και τον Παναιτωλικό (προκρίθηκε στη διαφορά τερμάτων).

Τελικά η ΑΕΚ έφτασε εύκολα και δίκαια στην κατάκτηση του 12ου κυπέλλου της. Στα αξιοσημείωτα του τελικού υπήρξε η επίτευξη ενός γκολ με το χέρι από τον Ντέμη Νικολαΐδη κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν ακόμη 0-0, ο διαιτητής Δούρος δεν το είδε με αποτέλεσμα να το κατακυρώσει, για να διορθώσει στη συνέχεια την απόφασή του μετά από υπόδειξη του ίδιου του Νικολαΐδη.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου 1999-00:

Φάση ομίλων : 11/8/1999 : Κοζάνη - ΑΕΛ 2-2
Φάση ομίλων : 21/8/1999 : ΑΕΛ - Καβάλα 0-1
Φάση ομίλων : 24/8/1999 : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-0
Φάση ομίλων : 29/8/1999 : Ηρακλής - ΑΕΛ 3-1
Φάση ομίλων : 13/10/1999 : Εθνικός Κατερίνης - ΑΕΛ 1-3

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Α.Ο. Καβάλα 13
2. Ηρακλής 11
3. ΑΕΛ 5
4. Πανσερραϊκός 5
5. Εθνικός Κατερίνης 4
6. Κοζάνη 2

(οι πρώτες 2 ομάδες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο)
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων