2001-02 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Καλαμάτα 2-3

Φάση ομίλων : ΑΕΛ - Καλαμάτα 2-3 

7 Νοεμβρίου 2001 

Σκόρερς: 21', 53' Ευθυµιάδης - 25' Μπεγέτης, 75' Καλαντζής, 88' Ξαρχάκος

ΑΕΛ (Βαγγέλης Βουρούκος): Γκικούδης, Νανούλης, Πολύζος, Αξιούργος, Μπακογιάννης (68' Τάσιος), Κυριάκος, Γιαννακόπουλος, Σακελλαρίου (46' Μολάς), Ευθυµιάδης, Παλαιολόγος (78' Φωλίνας), Χρόνης.

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Κωνσταντόπουλος, Γαλανόπουλος, Αργάνης Π. (68’ ∆ασκαλάκης Θ.), Καβακάς (56’ Κουτίβας), Ψυχογιόπουλος, Τσουκάλης, Ξαρχάκος, Αργάνης Ν., Μπεγέτης (63’ ∆ασκαλάκης Σ.), Γουνδουλάκης, Καλαντζής.

Διαιτητής: Βασιλείου (Μαγνησίας)
Επόπτες: Κούστας (Μαγνησίας), Παλάζης (Μαγνισίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: (~150 θεατές)
  
Mπορεί ο Βαγγέλης Βουρούκος να ήθελε νικηφόρο φινάλε στο Κύπελλο, όμως οι παίκτες της Καλαμάτας δεν του έκαναν το χατήρι και επικρατώντας με 3 - 2 των αναπληρωματτικών ως επί το πλείστον παικτών της ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ, πήραν αυτοί τη νίκη στο τελευταίο και παντελώς αδιάφορο αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της ΑΕΛ δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του θεωρώντας άδικο το αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως εκείνο που μετράει είναι ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δει σε επίσημο παιχνίδι αρκετούς παίκτες του που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τότε, διευκρινίζοντας στο τέλος πως υπολογίζει πέντε - έξι απ' αυτούς για την πρώτη ομάδα.
Αυτό το τελευταίο (το ότι η ΑΕΛ φάνηκε να κερδίζει πέντε – έξι παίκτες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος), είναι και το μεγάλο όφελος από το χθεσινό ματς για τους "βυσσινί" που παρότι έχασαν, απέσπασαν το χειροκρότημα των 150 περίπου φίλων τους που πήγαν στο γήπεδο.
Αρκετές φάσεις
Δεν έπληξαν πάντως όσοι βρέθηκαν χθες στο Αλκαζάρ κι αυτό γιατί το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις. Βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμμία ομάδα δεν υπήρχε κι έτσι και τα δύο συγκροτήματα βγήκαν μπροστά κυνηγώντας το γκολ προς τέρψιν βέβαια των ελάχιστων ποδοσφαιρόφιλων που τους έβλεπαν.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 16' όταν ο Γκιγκούδης απέκρουσε το καλό σουτ του Τσουκάλη από πλάγια. Στο 19ο το καλό σουτ του Κυριάκου από πολύ πλάγια κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ δύο λεπτά μετά η ΑΕΛ προηγήθηκε.
Το δυνατό σουτ του Κυριάκου εκτός περιοχής απέκρουσαν αμυντικοί και ο Ευθυμιάδης που έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από κόντρα άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Στο 25' ο Νανούλης γύρισε στον Γκιγκούδη, αυτός γλύστρισε και ο Μπεγετής που καιροφυλακτούσε πλάσαρε στην κενή εστία ισοφαρίζοντας σε 1 - 1.
Στο 32' ο Γκιγκούδης απέκρουσε το καλό σουτ του Γουνδουλάκη και το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη καλή φάση. Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς στο πρώτο μέρος. Ήταν το 53 και ο Ευθυμιάδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γιαννακόπουλου έκανε το 2 - 1.
Στο 64' μετά από λάθος συνεννόηση του Κωνσταντόπουλου με αμυντικούς της Καλαμάτας ο Ευθυμιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Το καλό σουτ του Γαλανόπουλου στο 67' μέσα από την περιοχή βρήκε στον Νανούλη και μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Γκιγκούδης, ενώ η κεφαλιά του Παλαιολόγου στο 73' έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 74' το φάουλ του Γαλανόπουλου βρήκε μέσα εντελώς αφύλακτο τον Καζαντζή που με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2 - 2. Στο 81' το γυριστό σουτ του Γιαννακόπουλου μετά από κόρνερ του Φωλίνα έφυγε πάνω από τη συμβολή των δοκών της Καλαμάτας και τέλος στο 89' έγινε η φάση που έκρινε το ματς, όταν μετά από λάθος αμυντικών της ΑΕΛ ο Ξαρχάκης έγινε κάτόχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με κοντινό πλασέ έκανε το 2 - 3.











Κύπελλο Ελλάδος 2001-02


Στην 60η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2001-02 μετείχαν συνολικά 44 ομάδες (14 Α' εθνικής, 14 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας), οι λιγότερες που μετείχαν μεταπολεμικά σε διοργάνωση κυπέλλου. Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 11 όμιλοι των 4 ομάδων, όμως ήταν η τελευταία φορά ως τώρα (σαιζόν 2010-11) που διεξήχθη η πρώτη φάση με το σύστημα των ομίλων.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δυνατές ή αμφίρροπες αναμετρήσεις. Στα αξιοσημείωτα υπήρξε η μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ επί του κατόχου του τίτλου ΠΑΟΚ με νίκη 4-0 στο γήπεδο της Τούμπας, που ακολούθησε το 2-1 του πρώτου αγώνα. Στον τελικό έφτασαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, σ' ένα ζευγάρι τελικού μετά από 36 χρόνια. Δεδομένου όμως ότι ο μεταξύ τους τελικός του 1966 δεν διεξήχθη λόγω αποχώρησης του Ολυμπιακού, τότε η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελικό ανάγεται στο 1956, πράγμα αξιοπερίεργο για δύο συλλόγους που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τελικός έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο (έδρα του Ολυμπιακού), εκεί όπου μία εβδομάδα νωρίτερα οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός με νίκη 4-3 κατέκτησε ουσιαστικά τον τίτλο. Στο κύπελλο ήταν σειρά της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απέτυχε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Για 5η και τελευταία φορά τίμησε με την παρουσία του τον τελικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απονέμοντας και το τρόπαιο στους ποδοσφαιριστές της νικήτριας ομάδας.

Οι αγώνες που έδωσε η ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου 2001-02:

Φάση ομίλων : 5/8/2001 : Άγιος Νικόλαος - ΑΕΛ 3-1
Φάση ομίλων : 19/8/2001 : Καλαμάτα - ΑΕΛ 1-2
Φάση ομίλων : 29/8/2001 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1
Φάση ομίλων : 9/9/2001 : ΑΕΛ - Άγιος Νικόλαος 2-1
Φάση ομίλων : 3/10/2001 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-3
Φάση ομίλων : 7/11/2001 : ΑΕΛ - Καλαμάτα 2-3

Τελική βαθμολογία 6ου όμιλου:
1. Ολυμπιακός 18
2. Άγιος Νικόλαος 9
3. ΑΕΛ 6
4. Καλαμάτα 3
(*οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου περνάνε στην επόμενη φάση)

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων