2001-02 : Κύπελλο Ελλάδας : Άγιος Νικόλαος - ΑΕΛ 3-1

Φάση ομίλων : Άγιος Νικόλαος - ΑΕΛ 3-1 

5 Αυγούστου 2001 

Σκόρερς: 34' (πέν.) Μίτιτς, 81' Αγγελάκης, 89' ∆ασκαλάκης - 18' Ταχτιντής

Άγιος Νικόλαος: Γιαλαµάς, Χωριανόπουλος Μ., Μακράκης (62’ Γενιτσαρίδης), Βαλκάνης, Καρβελάς (51’ Σολιµάν), Γκότβαλντ, Σεληνιωτάκης, ∆αδούσης, ∆ασκαλάκης, Μάρης (73’ Αγγελάκης), Μίτιτς.

ΑΕΛ (Βαγγέλης Βουρούκος): Νούσιας, Καρατζιώλης, Νανούλης (85' Στάθης Δ.), Μάγγος Κ., Κατσάρας, Κοντοδήµος, Κοντοθανάσης, Ζιάγκας, Κυριάκος (46' Κανωτίδης), Ευθυµιάδης (88' Γιαννακόπουλος), Ταχτιντής.

Διαιτητής: Αντώνης Κουκλάκης (Χανίων)
Επόπτες: Δοκιμάκης (Χανίων), Λιναράκης (Χανίων)
4ος: Λέττας (Χανίων)

Γήπεδο: Καλού Χωριού
   
Μια μερίδα παικτών από εκείνους που βίωσαν έντονα την περυσινή τραγωδία του υποβιβασμού, κλήθηκε να ανοίξει και την αυλαία της φετινής σαιζόν, δεδομένης της αδυναμίας της ΠΑΕ ΑΕΛ να εξασφαλίσει φορολογική - ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να εκδώσει δελτία στα νέα αποκτήματα.
Το γεγονός αυτό, με βάση τα συννεχή προβλήματα των "βυσσινί", δεν αποτελεί είδηση. Μπορεί όμως για τους καλοπροαίρετους φίλους της ομάδας να αποτελέσει είδηση η αξιοπρεπέστατη εμφάνιση των παικτών αυτών στον Αγιο Νικόλαο, εκεί όπου λύγισαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσαν να συνοδέψουν την καλή τους εικόνα με θετικό αποτέλεσμα.

Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών, μοιάζει απόλυτα δικαιολογημένη και η ικανοποίηση του Βαγγέλη Βουρούκου, που με τις δηλώσεις του επικρότησε την προσπάθεια όσων που δοσφαιριστών είχε στη διάθεσή του και χρησιμοποίησε.
Βέβαια, ο τεχνικός της ΑΕΛ επέμεινε ότι πρόκειται για στάδιο μακροήμερης προετοιμασίας κι εκδήλωσε δυσφορία για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, προσπάθησε όμως να στηρίξει την ομάδα ενισχύοντας το καλό κλίμα που υπάρχει όπως όλοι μαρτυρούν στη συνεργασία του αγωνιστικού τμήματτος.
Αλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει ότι η χθεσινή σύνθεση είναι και ο κορμός στον οποίο θα στηριχθεί, ακόμη κι αν γίνουν οι δύο μεταγραφές που ορθώς επιμένει ότι επιβάλλονται στην κορυφή της επίθεσης και το κέντρο άμυνας,

Για την ιστροια να σημειώσουμε κι εμείς ότι η ΑΕΛ ηττήθηκε στο Καλό Χωριό απ' τον Αγιο Νικόλαο με 3 - 1, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο σκορ στο 19' με το νεαρό Ταχτιντή.
Ακολούθησε η ισοφάριση στο 33' από πέναλτυ του Μίτιτς, το οποίο παραχώρησε στον Γκόντβαλντ ο Νούσιας, που είχε πολλές καλές στιγμές κάτω απ' τα γκολπόστ.
Ωστόσο, δεν απέφυγε τα γκολ των Αγγελάκη (82') και Δασκαλάκη (90' + 1'), μετά και από την πίεση που προκάλεσαν οι γνωστές "μπούκες" του αντιπάλου προέδρου στον Χανιώτη διαιτητή Κουκλάκη.


Ο Βασίλης Ταχτιντής (#18) μόλις έχει ανοίξει το σκόρ και δέχεται τα συγχαρητήρια απο τους συμπαίκτες του.






Κύπελλο Ελλάδος 2001-02


Στην 60η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2001-02 μετείχαν συνολικά 44 ομάδες (14 Α' εθνικής, 14 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας), οι λιγότερες που μετείχαν μεταπολεμικά σε διοργάνωση κυπέλλου. Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 11 όμιλοι των 4 ομάδων, όμως ήταν η τελευταία φορά ως τώρα (σαιζόν 2010-11) που διεξήχθη η πρώτη φάση με το σύστημα των ομίλων.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δυνατές ή αμφίρροπες αναμετρήσεις. Στα αξιοσημείωτα υπήρξε η μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ επί του κατόχου του τίτλου ΠΑΟΚ με νίκη 4-0 στο γήπεδο της Τούμπας, που ακολούθησε το 2-1 του πρώτου αγώνα. Στον τελικό έφτασαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, σ' ένα ζευγάρι τελικού μετά από 36 χρόνια. Δεδομένου όμως ότι ο μεταξύ τους τελικός του 1966 δεν διεξήχθη λόγω αποχώρησης του Ολυμπιακού, τότε η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελικό ανάγεται στο 1956, πράγμα αξιοπερίεργο για δύο συλλόγους που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τελικός έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο (έδρα του Ολυμπιακού), εκεί όπου μία εβδομάδα νωρίτερα οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός με νίκη 4-3 κατέκτησε ουσιαστικά τον τίτλο. Στο κύπελλο ήταν σειρά της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απέτυχε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Για 5η και τελευταία φορά τίμησε με την παρουσία του τον τελικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απονέμοντας και το τρόπαιο στους ποδοσφαιριστές της νικήτριας ομάδας.

Οι αγώνες που έδωσε η ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου 2001-02:

Φάση ομίλων : 5/8/2001 : Άγιος Νικόλαος - ΑΕΛ 3-1
Φάση ομίλων : 19/8/2001 : Καλαμάτα - ΑΕΛ 1-2
Φάση ομίλων : 29/8/2001 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1
Φάση ομίλων : 9/9/2001 : ΑΕΛ - Άγιος Νικόλαος 2-1
Φάση ομίλων : 3/10/2001 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-3
Φάση ομίλων : 7/11/2001 : ΑΕΛ - Καλαμάτα 2-3

Τελική βαθμολογία 6ου όμιλου:
1. Ολυμπιακός 18
2. Άγιος Νικόλαος 9
3. ΑΕΛ 6
4. Καλαμάτα 3
(*οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου περνάνε στην επόμενη φάση)



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων