2002-03 : Κύπελλο Ελλάδας : Ξάνθη - ΑΕΛ 3-0

Α' γύρος : Ξάνθη - ΑΕΛ 3-0 

4 Σεπτεμβρίου 2002 

Σκόρερς: 47' Σφακιανάκης, 50' Τεράο, 89' Ηλία

SKODA Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αναστασόπουλος, Κεχαγιάς, Λίπα, Ραµπαριβονί, Τεράο, Πρίττας (70’ Μπαϊκαρά), Ηλία, Πέτρου, ∆ηµητριάδης, Σφακιανάκης (82’ Σίκοφ), Φρισενµπίχλερ (70’ Ραπτόπουλος)

ΑΕΛ (Τάκης Σουρλατζής): Μπρέλλας, Αλεξανδρής, Κοτζαφίλιος, Μολάς, Αξιούργος (65’ Παλαιολόγος), Παγκαρλιώτας, Τσάγγαρης (13’ Σακελλαρίου), Βιλανάκης Ν., Εµµανουήλ, Τάσιος, Λιάπης.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

 Ενα ακόμα γερό τεστ έδωσε χθες στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα η ΑΕΛ στο επαναληπτικό παιχνίδι της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και η ομάδα της ακριτικής πόλης πέτυχε το «νταμπλ» στις νίκες της με 3 - 0.
Είχε προηγηθεί η νίκη της Ξάνθης στο γήπεδο της Φιλιππούπολης με 1 - 0, σε ένα παιχνίδι όπου η ΑΕΛ παρά την ήττα της είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά χθες άντεξε μόνο ένα ημίχρονο.
Ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου προτίμησε να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής... στα πόδια τους.
Από τη μεριά της ΑΕΛ πραγματοποίησε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, στάθηκε τυχερή στο 18' όταν ο Ηλία σημάδεψε το «βυσσινί» δοκάρι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 0 - 0.
Το σκορ αυτό όμως διατηρήθηκε μέχρι και τα δύο πρώτα λεπτά της επανάληψης όταν ο Σφακιανάκης με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τεράο «άνοιξε» το σκορ για τους γηπεδούχους και λίγα λεπτά αργότερα (στο 50') ο Βραζιλιάνος Τεράο διπλασίασε τα τέρματα για την Ξάνθη κάνοντας το 2-0 με δυνατό διαγώνιο σουτ.
Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 55' και ισοφάρισε τα δοκάρια με κεφαλιά του Λιάπη. Οι γηπεδούχοι σημάδεψαν για μία ακόμα φορά το δοκάρι της εστίας του Μπρέλλα στο 62' με τον Λίπα, ενώ το τελικό 3 - 0 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης στην εκπνοή του αγώνα (90').
Το 1 - 0 της Ξάνθης στο πρώττο παιχνίδι δεν άφηνε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης στην ΑΕΛ, ωστόσο και στο χθεσινό παιχνίδι όπως και στο πρώτο φάνηκε η απειρία των «βυσσινί» και η έλλειψη προσοχής σε κρίσιμα και καθοριστικά σημεία του αγώνα
Η ΑΕΛ αποχαιρέτησε έτσι και για φέτος το θεσμό του κυπέλλου, το σημαντικό όμως από τη χθεσινή συνάντηση της ακριτικής πόλης είναι ότι ο Τάκης Σουρλατζής κέρδισε τους Αλεξανδρή και Μολά, οι οποίοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.






Κύπελλο Ελλάδος 2002-03


Στην 61η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2002-03 μετείχαν συνολικά 52 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 20 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Από τη σαιζόν αυτή καταργείται εκ νέου η προκριματική φάση των ομίλων κι έτσι υπήρξαν μόνο διπλοί νοκ άουτ αγώνες.

Στον τελικό έφτασαν μετά από 33 χρόνια ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, σε μία επανάληψη του τελικού του 1970 κι ενώ ο Άρης ως τη στιγμή εκείνη δεν είχε άλλη συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου. Τη φορά αυτή ο τελικός έγινε στο γήπεδο της Τούμπας (έδρα του ΠΑΟΚ) και όχι στο Καυτανζόγλειο, το οποίο ανακατασκευαζόταν την περίοδο εκείνη εν όψει των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων. Για πρώτη φορά πάντως από το 1970 διεξήχθη τελικός στη Θεσσαλονίκη (εξαιρουμένου του πρώτου αγώνα του διπλού τελικού του 1992).

Στην πορεία του προς τον τελικό ο Άρης απέκλεισε διαδοχικά: Χανιά, Πατραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικό Αστέρα και Αιγάλεω, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο δύσκολο έργο αποκλείοντας (και μάλιστα αήττητος) με τη σειρά του: Λεωνίδιο, Ολυμπιακό Βόλου, ΟΦΗ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε την άτυπη ρεβάνς, κερδίζοντας τον αντίπαλό του με το ίδιο σκορ της προ 33ετίας ήττας του, 1-0. Ο προπονητής του Άγγελος Αναστασιάδης έγινε ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει κύπελλο με την ομάδα του τόσο ως ποδοσφαιριστής (1974), όσο και ως προπονητής.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλπου 2003:

Α' γύρος : 12/8/2002 : ΑΕΛ - Ξάνθη 0-1
Α' γύρος : 4/9/2002 : Ξάνθη - ΑΕΛ 3-0
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων