2004-05 : Κύπελλο Ελλάδας : Χαλκηδόνα - ΑΕΛ 1-0

Γ' γύρος : Χαλκηδόνα - ΑΕΛ 1-0 

2 Φεβρουαρίου 2005 

Σκόρερ: 90+ 2' Μόγιο
 
Αποβολές: 79' Στουρνάρας (2η κίτρινη)

Χαλκηδόνα (Γιώργος Παράσχος): Εμπέντε, Δάγκας (60' Ηλιόπουλος), Μικές (74' Χάλαρης), Παππάς (46' Κούτσης), Σώτιρχος, Γελαδάρης, Δήμος, Κορακάκης, Αλ Ζαχέρ, Φορμίγκα, Μόγιο.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Φλώρος (78' Σέρμπαν), Φέρστερ, Παλαιολόγος, Κατσιαρός, Στουρνάρας, Διγκόζης, Γκίκας, Νεντέλκοβιτς (46' Παπακώστας), Σίσιτς (62' Γκαλίτσιος), Κυπαρίσσης.

Διαιτητής: Φινοκαναλιώτης (Αθηνών)
Επόπτες: Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Μπερσής (Αρκαδίας)
4ος: Σ. Γεωργόπουλος (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Αστερής (Αχαΐας)

Γήπεδο: Παντελής Νικολαΐδης
  
Mπορεί το μπλόκο των αγροτών στον Θεσσαλικό κόμπο να αποσύρθηκε..., η ΑΕΛ όμως έστησε το δικό της «μπλόκο» πρόκρισης, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ημέρες της «χρυσής» δεκαετίας του 1980 αναβιώνουν λοιπόν στη Λάρισα, καθώς οι «βυσσινί», κατάφεραν να υπερασπίσουν το υπέρ τους 3-1 του πρώτου αγώνα, και παρά την ήττα με 1-0 από τη Χαλκηδόνα στη Νεάπολη, προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης. Εκεί, η Λάρισα θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει από το Ζευγάρι Αιγάλεω-SKODA Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι, χρειάζονταν δύο γκολ για να ανατρέψουν το 1-3, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την Λάρισα, που με έξυπνη τακτική διατήρησε το 0-0, ως το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και δέχθηκε το γκολ από τον Σένσο Μόγιο.
Η Χαλκηδόνα είχε ως μόνη καλή στιγμή ένα δοκάρι με τον Μασάδο στο 74'. Αξίζει να σημειωθεί οτι η επιτυχία της ΑΕΛ «εκστασίασε» τους 250 φίλους της ομάδας, οι οποίοι τραγουδούσαν στο φινάλε: «φέρτε μας το Κύπελλο...».
Στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα ήταν πιο κινητική από την αντίπαλό της και κατάφερε να χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 6' όταν ο Μικές έδιωξε στην γραμμή το αδύναμο σουτ του Διγκόζη. Από την πλευρά της η Χαλκηδόνα που ήταν νωχελική δημιούργησε μια καλή φάση με τον Μόγιο αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Κηπουρού.
Έτσι, η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα έγινε 75' όταν το πλασέ του Μασάδο βρήκε τα οριζόντιο δοκάρι. Στο 78' η Λάρισα αναγκάστηκε να συνεχίσει με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Στουρνάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά και του σοβαρού τραυματισμού του Σέρμπαν, όμως αυτό το γεγονός δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει πολλά πράγματα καθώς ο Μόγιο το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει τη νίκη στη Χαλκηδόνα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερησεων...

Έχοντας ψυχη, αλλά και άψογα ανασταλτικά καθήκοντα, η Λάρισα κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Οι «βυσσινί», που είχαν το προβάδισμα (3-1) από το πρώτο παιχνίδι, κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους, αφήνοντας έτσι τους επιθετικούς της Χαλκηδόνας μόνους... Η ΑΕΛ έδωσε περισσότερο βαση στην αμυντική της λειτουργία, διατηρώντας έτσι, ανέπαφη την εστία για 95 λεπτά. Στον αντίποδα, οι παικτες της Χαλκηδόνας, από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να πετύχουν γρήγορο γκολ, αγχώθηκαν, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε επιπόλαιες ενέργειες.
Με λάθη η διαιτησία του Φινοκαλιώτη (Αθηνών) που «κιτρίνισε» τους Εμπέντε, Δήμο, Κούτση, Σω- τήρχο, Σίσιτς, Στουρνάρα (δεύτερη κίτρινη στο 79').

* Κάταγμα στο Ζυγωματικό υπέστη ο Ντένις Σερμπαν μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Χάλαρη στη χθεσινή αναμέτρηση. Μάλιστα, ο Ρουμάνος παίκτης διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και θα παραμείνει μέχρι σήμερα προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Εξάλλου, οι γιατροί διέγνωσαν και προβλήματα στην όραση του Σερμπαν.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης:
«Ξέραμε ότι μετά τα αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είχαμε προβάδισμα, παρ' όλα αυτά παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και ανασταλτικά ήμασταν άψαγοι. Πάντως, την πρόκρισή μας την πληρώσαμε... καθώς είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, ενώ και ο Στουρνάρας αποβλήθηκε».













Κύπελλο Ελλάδος 2004-05


Στην 63η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2004-05 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 34 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Για την κλήρωση του πρώτου γύρου ορίστηκαν ως επικεφαλής οι ομάδες της Α' και Β' εθνικής, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Γ' εθνικής, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν αδύνατο να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες προερχόμενες από την ίδια αγωνιστική κατηγορία.

Στον τελικό έφτασε ο πρωταθλητής τη χρονιά εκείνη Ολυμπιακός, αποκλείοντας στην παράταση μετά από δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς την ΑΕΚ (η οποία νωρίτερα είχε με τη σειρά της αποκλείσει τον Παναθηναϊκό) και ο Άρης ο οποίος πέτυχε την πρόκριση από τους ημιτελικούς σε βάρος της Ξάνθης με εκτός έδρας νίκη - ανατροπή (2-0) που ακολούθησε την εντός έδρας ήττα (1-2).

Ο τελικός για πρώτη φορά διεξήχθη εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης είχε ήδη υποβιβαστεί στη Β' εθνική κατά την παρουσία του στον τελικό, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά ανώτερος Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου και κατ' επέκταση του νταμπλ, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε ως προπονητής τις 4 κατακτήσεις κυπέλλου. Ο Άρης ως φιναλίστ του κυπέλλου αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά που ομάδα Β' εθνικής αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό κύπελλο.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου 2005:

Α' γύρος : 12/9/2004 : Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 1-3
Α' γύρος : 22/9/2004 : ΑΕΛ - Αχαρναϊκός 2-1
Β' γύρος : 15/12/2004 : ΑΕΛ - Απόλλων Αθηνών 2-0
Β' γύρος : 4/1/2005 : Απόλλων Αθηνών - ΑΕΛ 2-1
Γ' γύρος : 19/1/2005 : ΑΕΛ - Χαλκηδόνα 3-1
Γ' γύρος : 2/2/2005 : Χαλκηδόνα - ΑΕΛ 1-0
Προημιτελική φάση : 10/3/2005 : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0
Προημιτελική φάση : 23/3/2005 : Ξάνθη - ΑΕΛ 4-1

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων