2005-06 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0

Δ' γύρος : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 

21 Δεκεμβρίου 2005 

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Σίμος, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Διγκόζης, Γκίκας (61' Σπάσιτς), Σέρμπαν, Αλωνεύτης (70' Αμπούνα), Γαβριλόπουλος (30' Καλαντζής), Κυπαρίσσης.

Καλαμαριά (Θωμάς Κατσαβάκης): Κόβατς, Καραλιόπουλος, Πετκάκης, Παπαδόπουλος, Ιωάννου, Παππάς (74' Ουέλιγκτον), Μουζαουί, Φυντανίδης, Μουράφσκι, Κλέιτον (88' Παρμαξίδης), Ορφανός.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Επόπτες: Γρηγόριος Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Τομαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: Χρήστος Κολοκυθάς (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.323
Εισπράξεις: 38.150 ευρώ

Tέσσερις χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι βρέθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο στο γήπεδο Αλκαζάρ για να δουν το παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΛ και Απόλλωνα Καλαμαριάς... Ολοι είχαν μια επιθυμία (Χριστούγεννα είναι...) όχι να τους δώσει η ΠΑΕ ΑΕΛ κανέναν μισθό σαν δώρο Χριστουγέννων, αλλά να τους χαρίσει μια νίκη – πρόκριση στους «οκτώ» του κυπέλλου Ελλάδας.
Δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αφού τον ίδιο αντίπαλο στο πρωτάθλημα, η ΑΕΛ τον κέρδισε με 4-1, αλλά αποδείχθηκε ότι άλλο πρωτάθλημα και άλλο κύπελλο...
Το παιχνίδι που ίσως φέρει μια νύχτα περισυλλογής (άλλωστε είναι η μεγαλύτερη του χρόνου η χθεσινή) αποτέλεσε μια συνέχεια των δύο αποτυχημένων εμφανίσεων με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (ήττα με 4-0) και Ιωνικό στο Αλκαζάρ (ισοπαλία με 0-0).
Οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν σαν να ήθελαν να τελειώσει όσο δυνατόν γρηγορότερα το παιχνίδι για να πάρουν άδεια μιας εβδομάδας, για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τα Χριστούγεννα. Ετσι λοιπόν, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές θα το γιόρταζαν κάνονικά...
Δυστυχώς και χθες η ΑΕΛ δεν ήταν αυτή των πρώτων παιχνιδιών του πρωταθλήματος, σ' ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με άσχημους οιωνούς. Τραυματίστηκε στο ζέσταμα ο Μπαχράμης, ενώ είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα και στη θέση του μπήκε ο Αλωνεύτης. Ο Δώνης κατέβασε τον Αμπούνα από την εξέδρα, αφού στην αποστολή είχε μόλις δεκαοκτώ άτομα. Το περίεργο είναι ότι έπαιξε κιόλας...
Και σαν να μην έφθανε το χτύπημα του Μπαχράμη ήρθε και ο τραυματισμός του Γαβριλόπουλου στο 30' με αποτέλεσμα, ειδικά στο β' μέρος να πυκνώσουν οι επιθέσεις των φιλοξενουμένων στην εστία του Κοτσόλη, που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καλύτερος της ομάδας (στα 16 επίσημα ματς, ο Κοτσόλης είναι καλύτερος στα δέκα... Αυτό λέει πολλά).

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γ. Δώνης, ξεκίνησε με την γνώριμη τακτική του 4-3-1-2 και νέο πρόσωπο την ενδεκάδα, τον Γκίκα. Συγκεκριμένα, στην άμυνα έπαιξαν οι: Κατσιαρός, Σίμος, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, αμυντικό χαφ ο Γκίκας, δεξί χαφ ο Δι γκόζης, αριστερό χαφ ο Αλωνεύτης, πιο μπροστά ο Σερμπάν και δίδυμο στην επίθεση οι Κυπαρίσ σης, Γαβριλόπουλος.
Η λαρισινή ομάδα μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και σ' όλο το α' μέρος (ακόμα και όταν τραυματί στηκε ο Γαβριλόπουλος και πήρε τη θέση του ο Καλαντζής) είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Στο 48' ο Καλαντζής έχασε μοναδική ευκαιρία να λυτρώσει το Αλκαζάρ και από κει και πέρα οι φιλοξε νούμενοι ανέβασαν ταχύτητα, χάρη στο τρίο Μουζαουί - Κλέιτον- Παππά.
Όμως, ό,τι και να έκαναν έπεφταν πάνω σε πολύ καλό Κοτσόλη, που χθες κατέβασε για μια ακόμη φορά τα ρολά.
Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες μπορούσαν να πετύχουν γκολ, αλλά δεν το κατάφερε καμία και θα λύ σουν τις διαφορές τους σε επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης : 
«Είναι φανερό, ότι το τελευταίο διάστημα δεν βρισκόμαστε στα καλύτερά μας. Θεωρώ σημαντικό ότι θα ξεκου ρασθούμε αυτές τις ημέρες κατά πρώτο λόγο ψυχολογικά και θα βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους παίκτες και όσους βρίσκονται στην ομάδα. Από κει και πέρα, θα πρέπει να δουλέψουμε, δεν αρκεί αυτή η ξεκούραση, και μέσα από την προπόνηση να ξαναβρούμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, για να εμφανισθούμε καλύτεροι το νέο έτος.
Για το σημερινό παιχνίδι, είναι φανερό ότι για άλλο ένα ματς όπως και με τον Ιωνικό δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν ήμασταν ήρεμοι σαν ομάδα και είναι φανερό ότι μας έχει πάρει λίγο από κάτω, κάτι που φάνηκε και στα δύο ημίχρονα. Ειδικά στο δεύτερο η Καλαμαριά είχε κάποιες αντεπιθέσεις, σε δύο – τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ κι εμείς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο τέλος, με τον Καλαντζή.
Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και αυτό που έχει σημασία για μας είναι να εμφανισθούμε καλύτεροι τη νέα χρονιά και να πάμε να διεκδικήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο αυτού του αγώνα την πρόκριση μέσα στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε μια χρονιά για μας όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά όπου η ομάδα επανήλθε στην Α' Εθνική και αρχίζει να σταθεροποιείται.
Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά».


Αγγελος Διγκόζης: 
«Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν ήμασταν καθόλου καλοί και αυτό μας έχει επηρεάσει στον ψυχολογικό τομέα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και δυστυχώς δεν μας βγαίνουνε.
Αυτό το διάστημα που θα μας δώσει άδεια ο προπονητής πρέπει να ξεκουρασθούμε και να επιστρέψουμε με όρεξη, έτσι ώστε μέσα από τις προπονήσεις να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και να δείξουμε το πρόσωπο της ομάδας που είχαμε, πριν από αυτά τα παιχνίδια.
Όσον αφορά στο παιχνίδι, η εικόνα τα λέει όλα, δεν ήμασταν πολύ καλοί, αλλά είναι ένα ματς κυπέλλου και όχι πρωταθλήματος, ευτυχώς για μας.
Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στην Καλαμαριά και να διεκδικήσουμε την πρόκριση, κάτι το οποίο θα κάνουμε.
Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αγωνιστικά δεν ήμασταν καλά και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Στον αγώνα με τον Ιωνικό είχαμε στο υποσυνείδητο ότι θα κερδίσουμε.
Δυστυχώς για μας δεν ήρθε το νικηφόρο αποτέλεσμα και επηρεασθήκαμε ψυχολογικά. Είναι θέμα χρόνου να βρούμε τον εαυτό μας και θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στη συνέχεια, καθώς θα γυρίσουμε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και καλές γιορτές».







Κύπελλο Ελλάδος 2005-06


Στην 64η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2005-06 μετείχαν συνολικά 65 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 33 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και πάλι, ξεκινώντας με ομάδες Γ' εθνικής και σταδιακά να εισέρχονται οι ομάδες της Β' και της Α' εθνικής, μάλιστα στους μονούς νοκ άουτ αγώνες των πρώτων φάσεων οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας ορίζονται πάντα γηπεδούχες. Το σύστημα αυτό ισχύει ως σήμερα, σαιζόν 2008-09. (Αναλυτική αναφορά για το σύστημα διεξαγωγής, μπορείτε να δείτε εδώ).

Από τα πρώτα "θύματα" του νέου τρόπου διεξαγωγής υπήρξαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, οι οποίοι αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, πιο συγκεκριμένα από Εργοτέλη, Αγροτικό Αστέρα και Παναχαϊκή αντίστοιχα, οι 2 της Θεσσαλονίκης στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του που αποκλείστηκε από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έφτασαν ως τον τελικό (αντιμέτωποι ξανά σε τελικό μετά από 4 χρόνια), με αρκετές δυσκολίες με τη σειρά τους (η ΑΕΚ απέκλεισε μετά από 2 αγώνες τον Εθνικό στα πέναλτι), όμως τώρα ήταν σειρά των Πειραιωτών να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του 2002 και παράλληλα να φτάσουν στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50. Ο τελικός και πάλι διεξήχθη σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας, συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό:

Γ' γύρος : 8/11/2005 : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1
Δ' γύρος : 21/12/2005 : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0
Δ' γύρος : 12/1/2006 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 31/1/2006 : ΑΕΛ - Ακράτητος 1-0
Προημιτελική φάση : 8/2/2006 : Ακράτητος - ΑΕΛ 0-1
Ημιτελική φάση : 22/3/2006 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1
Ημιτελική φάση : 12/4/2006 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων