2005-06 : Κύπελλο Ελλάδας : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1

Γ' γύρος : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1 

8 Νοεμβρίου 2005 

Σκόρερ: 25' Σέρμπαν
 
Αποβολή: 89' Σπάσιτς (2η κίτρινη)

Πανσερραϊκός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Κόλσεγκ, Κύρου, Μελίσσης, Χουνουζίδης, Μίνγκας (46' Σιάκας), Ζαχαρίου (67' Κέκιτς), Μέϊντε, Μογιανό, Βαντελανόϊτ, Μητσόπουλος, Ιορδανίδης (46' Γκόγκας).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Σίμος, Νταμπίζας (17' λ.τ. Φέρστερ), Κατσιαρός, Διγκόζης, Γκίκας, Αλωνεύτης, Σέρμπαν (59' Σπάσιτς), Καλαντζής (72' Τσιάτσιος), Κυπαρίσσης.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Ελευθεριάδης (Θεσσαλονίκης), Μποζατζίδης (Θεσσαλονίκης)
4ος: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών
Εισιτήρια: 938
Εισπράξεις: 10.804 ευρώ
   
Στο ξεκίνημα του αγώνα κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, μέχρι που στο 25 το σκορ άνοιξε.
Ο Σέρμπαν εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία από κόντρα σε αμυντικό των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα του Κόλτσεαγκ.
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (46) μετά από μπαλιά του Αγγελου Διγκόζης, ο Καλαντζής βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ που επιχείρησε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι.
Ήταν μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να το «πληρώσουν».
Παρά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Πανσερραϊκού, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες κι έτσι η ΑΕΛ κράτησε σχετικά άνετα το 1-0 και πήρε την πρόκριση στους «16».
Ωστόσο, παρά το θετικό αποτέλεσμα η Λάρισα είδε για δεύτερη συνεχή Κυριακή έναν ποδοσφαιριστή της να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Όπως ο Μίρνες Σίσιτς το περασμένο Σάββατο, έτσι κι ο Σλάτζιαν Σπάσιτς είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα όμως… πρόλαβε να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το επόμενο ματς πρωταθλήματος εναντίον του Ηρακλή.

Στην αρχή του αγώνα σε μια μονομαχία μεταξύ των Νταμπίζα και Ιορδανίδη ο πρώτος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε εσπευσμένα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε οτι σκίστηκε πάνω απο το μάτι και του τοποθετήθηκαν 15 ράμματα.








Κύπελλο Ελλάδος 2005-06


Στην 64η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2005-06 μετείχαν συνολικά 65 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 33 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και πάλι, ξεκινώντας με ομάδες Γ' εθνικής και σταδιακά να εισέρχονται οι ομάδες της Β' και της Α' εθνικής, μάλιστα στους μονούς νοκ άουτ αγώνες των πρώτων φάσεων οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας ορίζονται πάντα γηπεδούχες. Το σύστημα αυτό ισχύει ως σήμερα, σαιζόν 2008-09. (Αναλυτική αναφορά για το σύστημα διεξαγωγής, μπορείτε να δείτε εδώ).

Από τα πρώτα "θύματα" του νέου τρόπου διεξαγωγής υπήρξαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, οι οποίοι αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, πιο συγκεκριμένα από Εργοτέλη, Αγροτικό Αστέρα και Παναχαϊκή αντίστοιχα, οι 2 της Θεσσαλονίκης στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του που αποκλείστηκε από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έφτασαν ως τον τελικό (αντιμέτωποι ξανά σε τελικό μετά από 4 χρόνια), με αρκετές δυσκολίες με τη σειρά τους (η ΑΕΚ απέκλεισε μετά από 2 αγώνες τον Εθνικό στα πέναλτι), όμως τώρα ήταν σειρά των Πειραιωτών να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του 2002 και παράλληλα να φτάσουν στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50. Ο τελικός και πάλι διεξήχθη σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας, συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό:

Γ' γύρος : 8/11/2005 : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1
Δ' γύρος : 21/12/2005 : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0
Δ' γύρος : 12/1/2006 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 31/1/2006 : ΑΕΛ - Ακράτητος 1-0
Προημιτελική φάση : 8/2/2006 : Ακράτητος - ΑΕΛ 0-1
Ημιτελική φάση : 22/3/2006 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1
Ημιτελική φάση : 12/4/2006 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων