2005-06 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1

Ημιτελική φάση : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1 

12 Απριλίου 2006 

Σκόρερ: 90+ 4' Καστίγιο
 
Αποβολές: 71' Νταμπίζας (κόκκινη), 95' Έλντερ (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Έλντερ, Γκαλίτσιος (46' Καλαντζής), Κατσιαρός, Μπαχράμης, Βέλα Τζούνιορ (69' Χλωρός), Διγκόζης, Σέρμπαν (79' Ζιάγκας), Αλωνεύτης, Κυπαρίσσης.

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Μπουλούτ, Καφές (84' Ταραλίδης), Στολτίδης, Μάριτς, Μπαμπανγκίντα (63' Ντάνι), Τζόρτζεβιτς, Οκκάς (92' Καστίγιο).

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Μαυρόπουλος (Θεσσαλονίκης), Τσολακίδης (Αθηνών)
4ος: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 10.300
Εισπράξεις: 132.000 ευρώ

Η ΑΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παθιασμένη στον αγώνα ρεβάνς πιστεύοντας στην ανατροπή του πρώτου αγώνα και πρόκριση στον τελικό. Ενας συγκλονιστικός αγώνας εξελίχθηκε στο Αλκαζάρ αλλά η ΑΕΛ δεν ευτύχησε να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για την ΑΕΛ στο 6' μετά απο παράλληλη μπαλιά του Αλωνεύτη από τα αριστερά στα καρέ του Νικοπολίδη, αλλά ο διεθνής πορτιέρο απομάκρυνε με τα πόδια. Τα επόμενα λεπτά ήταν μοιρασμένο το παχνίδι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν διαδρόμους στις αντίπαλες άμυνες. Στο 12' ο Καφές προσπάθησε έξυπνα να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, αλλά ο Κοτσόλης δεν αιφνιδιάστηκε διώχνοντας εκ νέου σε κόρνερ. Στο 14' με μακρινό αδύμανο σουτ του Αλωνεύτη απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νικοπολίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σταθερά. Στο 18' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ανατολάκης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Οκκάς έκανε άψογο κοντρόλ στήθους, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Κοτσόλης σε κόρνερ. Τα επόμενα λεπτά μετά απο πολλά τα λάθη των δύο ομάδων στο χώρο του κέντρου. Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το 34' όπου γίνεται ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Μάριτς έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και ο Οκκάς με την σειρά του έστρωσε στον Καφέ... Αυτός, ωστόσο έκανε ένα αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Κοτσόλη.

Το δεύτερο ημίχρονο πρώτη καλή ευκαιρία πάλι για την ΑΕΛ στο 56' ο Μπαχράμης έκανε ένα σουτ στην κίνηση από σέντρα του Κατσιαρού από τα αριστερά, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε σταθερά. Τα επόμενα λεπτά έχει ανεβάσει τον ρυθμό της η ΑΕΛ και προσπαθεί να απειλήσει τους αντιπάλους της. Στο 63' ο Μάριτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Κοτσόλης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σέρβου, ενώ στην συνέχεια της φάσης, ούτε ο Μπουλούτ μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των "βυσσινί", ο οποίος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 72' Κόκκινη κάρτα στον Νταμπίζα επειδή απέκρουσε με το χέρι την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και πέναλτι υπέρ των "ερυθρολεύκων". Ο Τζόρτζεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτσόλη από τα έντεκα βήματα, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Καφές, με δυνατό σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του διεθνή γκολκίπερ και απομακρύνθηκε από τους παίκτες της ΑΕΛ. Στο 80' ο Τζόρτζεβιτς σε εκτέλεση φάουλ, έστρωσε στον Μάριτς με τον τελευταίο να κάνει το δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Κοτσόλης δήλωσε και πάλι "παρών".Στο 86' πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο νεοεισελθόντας Ζιάκας, μόνος του με τον Νικοπολίδη δεν μπόρεσε να τον νικήσει, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ στο ματς. Στο 89' ο Τζόρτζεβιτς βρέθηκε στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Στο 90' ο Κοτσόλης μετά απο τραυματισμό δεν μπορεί να συνεχίσει και εφόσον σε αυτή τη χρονική στιγμή είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές, την θέση του στα γκολπόστ θα πάρει ο Μπαχράμης. Με εννέα παίκτες η ΑΕΛ θα συνεχίσει το ματς. Στο 94' γίνεται το 0-1 για τον Ολυμπιακό με τον Νέρι Καστίγιο. Ύστερα από σύγχηση στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Ουρουγουανός επιθετικός μέσα από την μικρή περιοχή έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του. Η ΑΕΛ θα ολοκληρώσει τον αγώνα με 8 παικτες μετά το 95' μετά απο δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Έλντερ. 


Ο Παναγιώτης Μπαχράμης στη θέση του τερματοφύλακα.








Κύπελλο Ελλάδος 2005-06


Στην 64η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2005-06 μετείχαν συνολικά 65 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 33 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και πάλι, ξεκινώντας με ομάδες Γ' εθνικής και σταδιακά να εισέρχονται οι ομάδες της Β' και της Α' εθνικής, μάλιστα στους μονούς νοκ άουτ αγώνες των πρώτων φάσεων οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας ορίζονται πάντα γηπεδούχες. Το σύστημα αυτό ισχύει ως σήμερα, σαιζόν 2008-09. (Αναλυτική αναφορά για το σύστημα διεξαγωγής, μπορείτε να δείτε εδώ).

Από τα πρώτα "θύματα" του νέου τρόπου διεξαγωγής υπήρξαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, οι οποίοι αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, πιο συγκεκριμένα από Εργοτέλη, Αγροτικό Αστέρα και Παναχαϊκή αντίστοιχα, οι 2 της Θεσσαλονίκης στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του που αποκλείστηκε από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έφτασαν ως τον τελικό (αντιμέτωποι ξανά σε τελικό μετά από 4 χρόνια), με αρκετές δυσκολίες με τη σειρά τους (η ΑΕΚ απέκλεισε μετά από 2 αγώνες τον Εθνικό στα πέναλτι), όμως τώρα ήταν σειρά των Πειραιωτών να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του 2002 και παράλληλα να φτάσουν στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50. Ο τελικός και πάλι διεξήχθη σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας, συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό:

Γ' γύρος : 8/11/2005 : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1
Δ' γύρος : 21/12/2005 : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0
Δ' γύρος : 12/1/2006 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 31/1/2006 : ΑΕΛ - Ακράτητος 1-0
Προημιτελική φάση : 8/2/2006 : Ακράτητος - ΑΕΛ 0-1
Ημιτελική φάση : 22/3/2006 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1
Ημιτελική φάση : 12/4/2006 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων