2005-06 : Κύπελλο Ελλάδας : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

Δ' γύρος : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2 

12 Ιανουαρίου 2006 

Σκόρερς: 73' Χριστοφορίδης - 44' Σέρμπαν, 75' Φέρστερ

Απόλλων Καλαμαριάς (Θωμάς Κατσαβάκης): Κόβατς, Πετκάκης, Ιωάννου, Αμπονσά (46΄ Καραμανλής), Φυτανίδης, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Καραλιόπουλος (46΄ Σπυρόπουλος), Παππάς, Μουζαουϊ (72΄ Χριστοφορίδης)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ (76΄ Γκίκας), Σέρμπαν (79΄ Μπαχράμης), Αλωνεύτης (88΄ Σπάσιτς), Καλαντζής, Κυπαρίσσης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Μπριάκος (Ηπείρου)
Επόπτες: Δάλλας (Ηπείρου), Κωτσιανής (Ημαθίας)
4ος: Πολατιάν (Πελλας)
Παρατηρητής: Αθανασόπουλος (Πιερίας)

Γήπεδο: Καλαμαριάς
Εισιτήρια: 982
  
Η Λάρισα επικράτησε στην Καλαμαριά του τοπικού Απόλλωνα με 2-1 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Καλύτεροι οι Θεσσαλοί που προηγήθηκαν στο σκορ και "απάντησαν" άμεσα στην ισοφάριση των γηπεδούχων που προήλθε από λάθος του Κοτσόλη. Επόμενος αντίπαλος των "βυσσινί" ο νικητής του Αιγάλεω-Ακράτητος.

Στο πρώτο μέρος η Λάρισα έκανε αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο, όντας καλύτερη της Καλαμαριάς. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο λεπτό πίεσαν και αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, με τους Πόντιους να έχουν παθητικό ρόλο στο ματς.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στο ιδανικότερο -χρονικά- σημείο. Στο 44ο λεπτό ο Χρήστος Καλαντζής με ατομική προσπάθεια "γύρισε" την μπάλα στον Ντένις Σέρμπαν, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν έχασε την ευκαιρία, κάνοντας το 1-0. Ενα γκολ που ήρθε μετά από τέσσερις σερί αγώνες για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Λάρισα να δίνει χώρο στους Πόντιους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να βρουν τους κενούς διαδρόμους για να δημιουργήσουν φάση μπροστά από την εστία του Κοτσόλη.
Ωστόσο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια μετά από λάθος του γκολκίπερ της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, στο 73ο λεπτό ένα λάθος διώξιμο του Κοτσόλη έδωσε την ευκαιρία στον Χριστοφορίδη να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα των αντιπάλων και να διαμορφώσει το 1-1.

Ομως, η "θεά Τύχη" χαμογέλασε για τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό, αφού ο Φέρστερ με προβολή έφερε και πάλι την ομάδα του σε θέση ισχύος, κάνοντας το 2-1. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γερμανού μετά από 2 μήνες, το οποίο συνοδεύτηκε με γκολ. Τι καλύτερο δηλαδή...

Με το γκολ αυτό του Φέρστερ, οι "βυσσινί" πήραν την σπουδαία εκτός έδρας νίκη και συνάμα την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, το οποίο -όπως έχει τονιστεί κατ'επανάληψη από παίκτες και τεχνική ηγεσία- είναι στις βασικές προτεραιότητες της ομάδας.


Δηλώσεις 

Γιώργος Δώνης: 
"Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά και θα'πρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Οταν δεχθήκαμε την ισοφάριση, γύρισα στον πάγκο και είπα ότι είμαστε καταραμένοι, αλλά μετά από λίγο πετύχαμε δεύτερο γκολ. Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε, θέλουμε να προχωρήσουμε και στα ημιτελικά".








Κύπελλο Ελλάδος 2005-06


Στην 64η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2005-06 μετείχαν συνολικά 65 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 33 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και πάλι, ξεκινώντας με ομάδες Γ' εθνικής και σταδιακά να εισέρχονται οι ομάδες της Β' και της Α' εθνικής, μάλιστα στους μονούς νοκ άουτ αγώνες των πρώτων φάσεων οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας ορίζονται πάντα γηπεδούχες. Το σύστημα αυτό ισχύει ως σήμερα, σαιζόν 2008-09. (Αναλυτική αναφορά για το σύστημα διεξαγωγής, μπορείτε να δείτε εδώ).

Από τα πρώτα "θύματα" του νέου τρόπου διεξαγωγής υπήρξαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, οι οποίοι αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, πιο συγκεκριμένα από Εργοτέλη, Αγροτικό Αστέρα και Παναχαϊκή αντίστοιχα, οι 2 της Θεσσαλονίκης στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του που αποκλείστηκε από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έφτασαν ως τον τελικό (αντιμέτωποι ξανά σε τελικό μετά από 4 χρόνια), με αρκετές δυσκολίες με τη σειρά τους (η ΑΕΚ απέκλεισε μετά από 2 αγώνες τον Εθνικό στα πέναλτι), όμως τώρα ήταν σειρά των Πειραιωτών να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του 2002 και παράλληλα να φτάσουν στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50. Ο τελικός και πάλι διεξήχθη σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας, συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στο θεσμό:

Γ' γύρος : 8/11/2005 : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-1
Δ' γύρος : 21/12/2005 : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0
Δ' γύρος : 12/1/2006 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 31/1/2006 : ΑΕΛ - Ακράτητος 1-0
Προημιτελική φάση : 8/2/2006 : Ακράτητος - ΑΕΛ 0-1
Ημιτελική φάση : 22/3/2006 : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1
Ημιτελική φάση : 12/4/2006 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων