2007-08 : Κύπελλο Ελλάδας : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4

Γ' γύρος : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4 

11 Οκτωβρίου 2007 

Σκόρερς: 53' Μπακαγιόκο, 65' Κόζλεϊ, 71' Λαμπρόπουλος, 85' Πάρα

Ηλιούπολη: Κοψαχείλης (46′ Αδαμόπουλος), Παρασίδης, Κατσιούδας, Στρατής (64′ Τσώνης), Αλεξόπουλος, Ρουσάκης, Μάτσος, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος Κ., Διαμάντης, Αγγος (56′ Βενετσαλόπουλος).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ιγκλέσιας (46′ Μπαχράμης), Σαρμιέντο, Βεργώνης, Κλέιτον (68′ Λαμπρόπουλος), Πάρα, Μπακαγιόκο (60′ Κόζλεϊ).

Διαιτητής: Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας)
Επόπτες: Μπερσής (Αρκαδίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Γήπεδο: Δημοτικό Ηλιούπολης
Εισιτήρια: 412  

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα μόνο στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα έκαμψε την αντίσταση της Ηλιούπολης, της οποίας επικράτησε με 0-4 παίρνοντας το εισιτήριο για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» ύστερα από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 53′. Ο Σαρμιέντο έκανε μια πολύ όμορφη κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπακαγιόκο με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, ύστερα από αυτό το γκολ, απέβαλλαν το όποιο άγχος τους είχε δημιουργηθεί μέχρι εκείνο το λεπτό και μέσα σε τρία λεπτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Πρώτα με τον Κόζλεϊ στο 68′ με κεφαλιά και στη συνέχεια με τον Λαμπρόπουλο στο 71′ με σουτ. Ο Πάρα ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Λάρισας στο 85′.

*Περίπου 100 Λαρισαίοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ηλιούπολης για να στηρίζουν την ομάδα μας.

Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης:
"Μας ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός του κυπέλλου, θέλουμε να φτάσουμε ξανα μέχρι το τέλος. Απολαμβάνουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη και την είσοδό μας στους ομίλους ΟΥΕΦΑ. Θα παίξουμε τουλάχιστον ακόμη 4 αγώνες. Γνωρίζαμε εκ των προταίρων οτι η Ηλιούπολη ηταν ένας δύσκολος αντίπαλος, καθώς απέκλεισε τον Πιερικό. Μας δυσκόλεψαν αρκετά οι κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδιασμό με τις συνεχόμενες μετακινήσεις, αλλά το σημαντικό είναι οτι προκριθήκαμε στους "16". Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και γιατί όχι να φτάσουμε στον τελικό".

Σίλβα Κλέιτον:
"Στο α' μέρος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο β' παίξαμε πιο σοβαρά και φτάσαμε εύκολα στη νίκη. Θέλουμε το κύπελλο ξανά..."


Ιγκλέσιας, Μπακαγιόκο και Βεργώνης σε φάση του αγώνα στα καρέ της Ηλιούπολης.


Είναι το 53ο λεπτό και ο Μπακαγιόκο μόλις έχει σκοράρει.




Κύπελλο Ελλάδος 2007-08


Στην 66η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2007-08 μετείχαν συνολικά 69 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 35 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Με βάση κανονισμό των αγώνων κυπέλλου που ισχύει από το 2005-06, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη 18άδα των ομάδων 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στον αγώνα του Γ' γύρου ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Βέροια, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τήρησε τον κανονισμό, με αποτέλεσμα η νίκη - πρόκρισή της με σκορ 2-1 να μετατραπεί σε ήττα - αποκλεισμό χωρίς αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς υπήρξε η μεγάλη νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0, αλλά και η πρόκριση του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ στους προημιτελικούς μ' ένα γκολ που πέτυχε στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του επαναληπτικού αγώνα, καθώς και ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και Λάρισας από τον Θρασύβουλο.

Για 7η φορά κατά τα 10 τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον Άρη όπως και το 2005. Ο Άρης έφτασε ως τον τελικό έχοντας σαν απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Τη φορά αυτή ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο, 38 χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή τελικού σ' αυτό το στάδιο και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1970.

Ο Ολυμπιακός νικώντας τον αντίπαλό του με σκορ 2-0 έφτασε στην κατάκτηση του 23ου κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ ο ηττημένος προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και με μία τέταρτη ομάδα της καριέρας του μετά τις κατακτήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Για τον διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη, ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του (σφύριξε στους 4 από τους 8 τελευταίους τελικούς).

Οι αγώνες της ΑΕΛ στον θεσμό του κυπέλλου 2007-08:

Γ' γύρος : 11/10/2007 : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4
Δ' γύρος : 10/1/2008 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 5/3/2008 : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0
Προημιτελική φάση : 20/3/2008 : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων