2007-08 : Κύπελλο Ελλάδας : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0

Προημιτελική φάση : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0 

5 Μαρτίου 2008 

Σκόρερ: 33' Χαραλαμπάκης

Αποβολή: 31' Γκίκας (2η κίτρινη)  

Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Κωστάκης, Σαλί, Βασιλείου, Χαραλαµπάκης, Ρόκας, Σωτήρχος, ∆ήµος, Κατσίκης (78' Μανίκας), Αλβες (69΄ Μπαριέντος), Σπυρόπουλος (88΄ Τσαγκαρακάκης), Αναστασάκος.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενέτης (57' Γκαλίτσιος), Νταµπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Σαρµιέντο, Γκίκας, Βεργώνης, Πάρα, Καλαντζής (46' Κλέιτον), Λαµπρόπουλος (34' Κυριακίδης Η.).

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Επόπτες: Γούκος (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)

Γήπεδο: Δημοτικό Φυλής
Εισιτήρια: 539
Εισπράξεις: 8.085 ευρώ

Με γκολ του Χαραλαμπάκη, ο Θρασύβουλος επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο γήπεδο της Φυλής και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Με 10 παίκτες από το 30' η ΑΕΛ.
Αφού πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης κι αφού προηγήθηκαν δύο καλές ευκαιρίες -μία για κάθε ομάδα- η Λάρισα βρέθηκε στο 30' με παίκτη λιγότερο. Συγκεκριμένα, ο Γκίκας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, "ανοίγοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι για τον Θρασύβουλο.
Ετσι κι έγινε. Τρία λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ όταν από σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Αναστασάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Χαραλαμπάκης βρέθηκε μέσα στην φάση και σκόραρε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρασύβουλος συνέχισε την πίεση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους της Λάρισας των 10 παικτών, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Κάπου εκεί οι ρόλοι άλλαξαν. Θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του 1-0, ο Θρασύβουλος γύρισε πίσω και κλείστηκε στην άμυνα, με τη Λάρισα να βγαίνει μπροστά προσπαθώντας να σώσει την παρτίδα.
Μια καλή κεφαλιά του Πάρα που πέρασε λίγο άουτ ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΛ, ενώ ο Θρασύβουλος λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 με μακρινό σουτ του Χαραλαμπάκη το οποίο μπλόκαρε ο Κοτσόλης.







Κύπελλο Ελλάδος 2007-08


Στην 66η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2007-08 μετείχαν συνολικά 69 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 35 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Με βάση κανονισμό των αγώνων κυπέλλου που ισχύει από το 2005-06, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη 18άδα των ομάδων 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στον αγώνα του Γ' γύρου ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Βέροια, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τήρησε τον κανονισμό, με αποτέλεσμα η νίκη - πρόκρισή της με σκορ 2-1 να μετατραπεί σε ήττα - αποκλεισμό χωρίς αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς υπήρξε η μεγάλη νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0, αλλά και η πρόκριση του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ στους προημιτελικούς μ' ένα γκολ που πέτυχε στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του επαναληπτικού αγώνα, καθώς και ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και Λάρισας από τον Θρασύβουλο.

Για 7η φορά κατά τα 10 τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον Άρη όπως και το 2005. Ο Άρης έφτασε ως τον τελικό έχοντας σαν απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Τη φορά αυτή ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο, 38 χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή τελικού σ' αυτό το στάδιο και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1970.

Ο Ολυμπιακός νικώντας τον αντίπαλό του με σκορ 2-0 έφτασε στην κατάκτηση του 23ου κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ ο ηττημένος προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και με μία τέταρτη ομάδα της καριέρας του μετά τις κατακτήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Για τον διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη, ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του (σφύριξε στους 4 από τους 8 τελευταίους τελικούς).

Οι αγώνες της ΑΕΛ στον θεσμό του κυπέλλου 2007-08:

Γ' γύρος : 11/10/2007 : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4
Δ' γύρος : 10/1/2008 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 5/3/2008 : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0
Προημιτελική φάση : 20/3/2008 : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων