2007-08 : Κύπελλο Ελλάδας : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

Δ' γύρος : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2 

10 Ιανουαρίου 2008 

Σκόρερς: 61' Καραλιόπουλος - 46' Κλέιτον, 89' Κατσιαρός

Απόλλων Καλαµαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κελπέκης, Στάθης, Σίκοφ, Σαρακατσάνος, Κόλτσης, Σαµουηλίδης (46' Καραλιόπουλος (70' Χατζηβασιλειάδης)), Γαλανόπουλος, Καραµανλής (46' Μπρίτο), Παπαδόπουλος, Φαβάλι, Μπούσι. 

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Νταµπίζας, Κατσιαρός, Αλεξάνδρου, Ιγκλέσιας, Σαρµιέντο, Καλαντζής (65΄ Μπαχράµης), Κλέιτον (90΄+ Λαµπρόπουλος), Μπακαγιόκο (85΄ Κόζλεϊ).

Διαιτητής: Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας)
Επόπτες: Ίτσκος (Σερρών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Καυταντζόγλειο
Εισιτήρια: 424
Εισπράξεις: 3.060 ευρώ

Η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας αφού επικράτησε της Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο με 2-1
Οι "βυσσινί" έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση πριν λύση τον "γόρδιο δεσμό" το εκπληκτικό σουτ του Κατσιαρού στο 89΄ έξω από την περιοχή του Κελπέκη, που στάθηκε ανήμπορος να αντιδράσει.
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από την Καλαμαριά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια, βάση των ευκαιριών που δημιούργησε, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης. Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα με το ανιαρό πρώτο μέρος να διαδέχεται το μπαράζ ευκαιριών στην επανάληψη
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε επιθετικούς προσανατολισμούς και φάνηκε ότι ήθελε να καθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση. Είχε σωστή ανάπτυξη και παρότι δεν κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία του Κελπέκη.
Εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΛ αποτέλεσε ο Σαρμιέντο, που δύο φορές βρέθηκε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Η επιμονή των παικτών της Λάρισας απέφερε καρπούς στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, με τον ωραίο συνδυασμό των Μπακογιόκο και Κλεϊτον και τον δεύτερο να βρίσκει στόχο με σουτ από την μεγάλη περιοχή.
Η Καλαμαριά έδειξε αμυντικές διαθέσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Με μοναδικό προωθημένο τον Μπούσι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΛ στην αντεπίθεση, αλλά δεν φάνηκε απειλητική.
Η είσοδος των Μπρίτο και Καραλιόπουλο άλλαξε, όπως αποδείχτηκε, την ροή του παιχνιδιού. Οι "βυσσινί" έδειξαν εφησυχασμό μετά το γκολ και το πλήρωσαν. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό και στην μοναδική καλή στιγμή της Καλαμαριάς, ο Καραλιόπουλος που είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο ισοφάρισε στο 61' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
Το γκολ αφύπνισε τις δύο ομάδες που στο επόμενο πεντάλεπτο δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ. Ο Αλεξάνδρου μόνος μπροστά από την εστία του Κελπέκη πλάσαρε ψηλά άουτ στο 63' και ο Φαβάλι στο επόμενο λεπτό μετά από λάθος του Νταμπίζα πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση και μόνος απέναντι στον Κοτσόλη.
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα κλασικές ευκαιρίες για να φύγουν νικητές από την έδρα της Καλαμαριάς.

Το χαϊλαϊτ της βραδιάς αποτελεί το γκολ του Κατσιαρού. Οι επιθετικοί της ΑΕΛ έχασαν τα άχαστα αλλά αποζημιώθηκαν από την βολίδα του αμυντικού της Λάρισας που με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του για τα προημιτελικά του θεσμού.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Νομίζω ότι πολύ απλά οι παίκτες μας θα μας τρελάνουν. Δεν μπορεί μερικές φορές όταν κάθεσαι στον πάγκο και ασχολείσαι τόσο πολύ με την ομάδα και να βλέπεις ότι όσον αφορά το ποδόσφαιρο και τη δημιουργία φάσεων, είναι τόσες πολλές και τα τελειώματα λίγα. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα.
Από τη μια είμαστε ευχαριστημένοι γιατί αυτό που βλέπουμε, μας ικανοποιεί όπως και όλο τον κόσμο όταν βλέπει την ΑΕΛ αλλά δεν μπορεί με τον τρόπο αυτό να φτάνει η ομάδα στο τελευταίο λεπτό για να κερδίζει τα παιχνίδια ενώ έπρεπε να το τελείωνε πολύ νωρίτερα. Δίκαια προκριθήκαμε ήμασταν καλύτεροι σ' όλο το ματς.
Στόχος μας είναι να βρεθούμε ξανά στον τελικό. Μπορεί πολλοί να ξεχνάνε ότι είμαστε Κυπελλούχοι και θα να υπερασπίσουμε τον τίτλο μας. Η ΑΕΛ έπρεπε να έχει 22 πόντους και τους άλλους τους έχει στερηθεί από τη διαιτησία χωρίς να είναι δικαιολογία αυτό. Έχει χάσει πόντους από την αναποτελεσματικότητα και από τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός επιπολαιότητας και ικανότητας. Το να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα χρειάζεται άλλη ικανότητα και τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι μεγάλα για εμάς. Στόχος μας είναι στα επόμενα 4 ματς να πάρουμε 12 βαθμούς".

Παναγιώτης Κατσιαρός:
"Δεν χρειάζεται να με ρωτήσετε που αφιερώνω το γκολ, το ξέρετε απο πρίν... Στον γιό μου, θα κάνω τα πάντα για το παιδί μου, μέχρι και τέτοια γκολ θα βάζω! Και βέβαια είμαι διπλά χαρούμενος καθώς αυτό το γκολ μας έστειλε στους "8" του κυπέλλου, ενός θεσμού που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Νομίζω αξίζαμε την πρόκριση και ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλλου μας. Ηταν γραφτό να έρθει με τον τρόπο αυτό. Ξεχνάμε το κύπελλο και βλέπουμε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή που θέλουμε μόνο τη νίκη. Η ομάδα στη μέρα της δε φοβάται κανέναν. Όταν είμαστε καλά εμείς όλοι οι άλλοι έχουν πρόβλημα..."







Κύπελλο Ελλάδος 2007-08


Στην 66η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2007-08 μετείχαν συνολικά 69 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 35 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Με βάση κανονισμό των αγώνων κυπέλλου που ισχύει από το 2005-06, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη 18άδα των ομάδων 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στον αγώνα του Γ' γύρου ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Βέροια, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τήρησε τον κανονισμό, με αποτέλεσμα η νίκη - πρόκρισή της με σκορ 2-1 να μετατραπεί σε ήττα - αποκλεισμό χωρίς αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς υπήρξε η μεγάλη νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0, αλλά και η πρόκριση του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ στους προημιτελικούς μ' ένα γκολ που πέτυχε στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του επαναληπτικού αγώνα, καθώς και ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και Λάρισας από τον Θρασύβουλο.

Για 7η φορά κατά τα 10 τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον Άρη όπως και το 2005. Ο Άρης έφτασε ως τον τελικό έχοντας σαν απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Τη φορά αυτή ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο, 38 χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή τελικού σ' αυτό το στάδιο και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1970.

Ο Ολυμπιακός νικώντας τον αντίπαλό του με σκορ 2-0 έφτασε στην κατάκτηση του 23ου κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ ο ηττημένος προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και με μία τέταρτη ομάδα της καριέρας του μετά τις κατακτήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Για τον διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη, ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του (σφύριξε στους 4 από τους 8 τελευταίους τελικούς).

Οι αγώνες της ΑΕΛ στον θεσμό του κυπέλλου 2007-08:

Γ' γύρος : 11/10/2007 : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4
Δ' γύρος : 10/1/2008 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 5/3/2008 : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0
Προημιτελική φάση : 20/3/2008 : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων