2007-08 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3

Προημιτελική φάση : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3 

20 Μαρτίου 2008 

Σκόρερς: 70' Μετίν - 49', 74', 89' (πεν.) Μπαριέντος

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταµπίζας, Μπαχράµης (46' Βενετίδης), Κατσιαρός, Φωτάκης (56' Κόζλεϊ), Μετίν, Σαρµιέντο, Ιγκλέσιας (52' Πάρα), Κλέιτον, Ζουράφσκι.

Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης):  Χριστόπουλος, Μίχος, ∆ήµος, Ρόκας, Λιαπάκης, Τσαγκαράκης (80΄ Πουλάκος), Μπαριέντος, Κατσίκης (76΄ Σαλί), Σωτήρχος, Αναστασάκος, Μανίκας (54΄ Αλβες)

Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)
Επόπτες: Δάλας (Ηπείρου), Βλάχος (Γρεβενών)  

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2.310

Με καταπληκτική εμφάνιση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που άξιζαν δηλαδή την πρόκριση, πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλη νίκη μέσα στο Αλκαζάρ (3-1).
Δεν είναι λίγο μάλιστα το γεγονός, πως ο Θρασύβουλος είναι η μοναδική ομάδα που την φετινή χρονιά φεύγει από την έδρα της ΑΕΛ με την νίκη.

Από την άλλη πλευρά η Λάρισα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα της, ενώ στην επανάληψη την πρόδωσαν το άγχος, η άμυνα αλλά και ο Κοτσόλης που δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερασπιστεί το τίτλο που κατέκτησε την περσινή σεζόν.

Δηλώσεις 

Γιώργος Δώνης:
"Ειμαστε απογοητευμένοι απο το γεγονός οτι δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Παρόλα αυτά, είμαστε μια ομάδα που έχει αποδείξει οτι και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές παραμένει ενωμένη. Πρέπει γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας τον αγώνα με τον Θρασύβουλο, γιατι μας περιμένει ενα σημαντικό ματς με τον Άρη, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα".


Ειναι το 70ο λεπτό και ο Μετίν φέρνει το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1.


Κύπελλο Ελλάδος 2007-08


Στην 66η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2007-08 μετείχαν συνολικά 69 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 35 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Με βάση κανονισμό των αγώνων κυπέλλου που ισχύει από το 2005-06, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη 18άδα των ομάδων 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στον αγώνα του Γ' γύρου ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Βέροια, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τήρησε τον κανονισμό, με αποτέλεσμα η νίκη - πρόκρισή της με σκορ 2-1 να μετατραπεί σε ήττα - αποκλεισμό χωρίς αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς υπήρξε η μεγάλη νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0, αλλά και η πρόκριση του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ στους προημιτελικούς μ' ένα γκολ που πέτυχε στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του επαναληπτικού αγώνα, καθώς και ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και Λάρισας από τον Θρασύβουλο.

Για 7η φορά κατά τα 10 τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον Άρη όπως και το 2005. Ο Άρης έφτασε ως τον τελικό έχοντας σαν απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Τη φορά αυτή ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο, 38 χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή τελικού σ' αυτό το στάδιο και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1970.

Ο Ολυμπιακός νικώντας τον αντίπαλό του με σκορ 2-0 έφτασε στην κατάκτηση του 23ου κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ ο ηττημένος προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και με μία τέταρτη ομάδα της καριέρας του μετά τις κατακτήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Για τον διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη, ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του (σφύριξε στους 4 από τους 8 τελευταίους τελικούς).

Οι αγώνες της ΑΕΛ στον θεσμό του κυπέλλου 2007-08:

Γ' γύρος : 11/10/2007 : Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4
Δ' γύρος : 10/1/2008 : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2
Προημιτελική φάση : 5/3/2008 : Θρασύβουλος - ΑΕΛ 1-0
Προημιτελική φάση : 20/3/2008 : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 1-3



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων