2009-10 : Κύπελλο Ελλάδας : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 2-1

Δ' γύρος : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 2-1 

28 Οκτωβρίου 2009 

Σκόρερς: 6' Ροτζεριο, 90+ 1' Ούμπιντεζ - 42' (αυτ.) Κακαράς

Αποβολές: 84' Πλιάγκας (κόκκινη) - 69' Νταμπίζας (κόκκινη)

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (58’ Πλιάγκας), Άλβαρεζ (74’ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ούμπιντες, Ροτζέριο (95’ Χανιώτης), Μόνχε.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τουάμα (74’ Ααράμπ), Σίμιτς, Μετίν (74’ Φερέιρα), Ντε Νίγκρις (63’ Κάσας).

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Επόπτες: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος Δ. (Μακεδονίας)
4ος: Γιώργος Χατζής (Δυτικής Αττικής)
Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας)

Γήπεδο: ΕΑΚ Βόλου

Με γκολ του Ουμπίντες στο 92΄, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-1 τη ΑΕΛ και προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Το σουτ του Αργεντινού βρήκε στον Ααράμπ αλλάζοντας πορεία και "ξεγέλασε" τον Σερεμέτ, χαρίζοντας στους Βολιώτες μια σπουδαία πρόκριση. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με κεφαλιά του Ροτζέριο από σέντρα του Ουμπίντες στο 5ο λεπτό, ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 41΄ με αυτογκόλ του Κακαρά. Στο 69΄ αποβλήθηκε ο αρχηγός της ΑΕΛ, Νίκος Νταμπίζας, με απευθείας κόκκινη καθώς ανέτρεψε τον Κοντέων. Στο 84΄ την "άγουσα" για τα αποδυτήρια πήρε και ο Πλιάγκας για επικίνδυνη προβολή στον Ιγκλέσιας κι έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες. Η αναμέτρηση στο Βόλο ήταν πραγματικό ντέρμπι, κράτησε 98 λεπτά και τα είχε όλα. Πάθος, ένταση, γκολ και από μια αποβολή για κάθε ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τελικά την έκπληξη, αφήνοντας εκτός κυπέλλου μια ακόμη ομάδα της Σούπερ Λίγκας. 

Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Νομίζω ότι σε ένα ισορροπημένο ματς στάθηκε πιο τυχερός στην τελευταία φάση και πήρε τη νίκη. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει χρόνος να μείνουμε στο ματς. Έχουμε Σάββατο σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Στόχος μας είναι να φέρουμε τους παίκτες στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα στη Super League”.
-Σας ικανοποίησε η εικόνα της ομάδας;
«Όχι βέβαια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές. Το να μην βρεθείς σε καλή μέρα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, δεν έχω παράπονο. Όμως, σε συγκεκριμένες θέσεις έχουμε σοβαρά προβλήματα κι αυτό ήταν εμφανές στη διάρκεια του αγώνα. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα διορθώσουμε τώρα. Η αποβολή του Νταμπίζα μας υποχρέωσε να αλλάξαμε τα πλάνα. Αν μπορούσαμε να ξέρουμε ότι θα έχανε παίκτη και ο Ολυμπιακός, ίσως αποφασίζαμε διαφορετικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου»
-Θα μας εξηγήσετε το σκεπτικό σας στις αλλαγές των Τουάμα και Μετίν;
«Εγώ ξέρω καλύτερα γιατί έγιναν αυτές οι αλλαγές. Παίζαμε με αριθμητικό μειονέκτημα και θέλαμε στο γήπεδο παίκτες με καλύτερα τρεξίματα για να κλείσουν τους χώρους. Να μπουν πιο ξεκούραστοι για να έχουμε τρεξίματα σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Άλλωστε, η μία αλλαγή ήταν επιβεβλημένη, καθώς έπρεπε να βάλουμε και στόπερ μετά από την αποβολή του Νταμπίζα».
Θεωρείτε αυτό το αποτέλεσμα πισωγύρισμα για την ΑΕΛ;
«Όχι. Θέλαμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Είναι θεσμός που μας ενδιαφέρει. Όμως, δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σε αυτό. Μας περιμένει ένα πολύ σημαντικό ματς το Σάββατο».







Κύπελλο Ελλάδος 2009-10





Στην 68η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2009-10 μετείχαν συνολικά 70 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας). Θα διεξαχθεί σε 8 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει το ίδιο όπως ισχύει από τη σαιζόν 2005-06 και όπως τροποποιήθηκε για τις φάσεις των "16" και των "8", ξεκινώντας με ομάδες Γ' εθνικής και σταδιακά να εισέρχονται οι ομάδες της Β' και της Α' εθνικής, ενώ στους μονούς νοκ άουτ αγώνες των πρώτων φάσεων οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας ορίζονται πάντα γηπεδούχες. Αναλυτική αναφορά για το σύστημα διεξαγωγής μπορείτε να δείτε εδώ. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. 

Οι αγώνες του Γ' γύρου έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και του Δ' γύρου στις 28 Οκτωβρίου 2009. Οι αγώνες του Έ' γύρου έγιναν στις 13 και στις 20 Ιανουαρίου 2010. 

Από τις χαρακτηριστικές στιγμές του κυπέλλου αυτής της χρονιάς ήταν ο αποκλεισμός του κυπελλούχου της προηγούμενης χρονιάς Ολυμπιακού στον πρωτο του αγώνα στην διοργάνωση με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες αλλά και της φιναλίστ του προηγούμενου τελικού, ΑΕΚ, στον ίδιο γύρο (4ο) από τον Θρασύβουλο. Την έκπληξη πραγματοποίησε η Καλλιθέα, που αν και αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η ήττα του ΠΑΟΚ από το ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0, μια περίοδο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ για αρκετούς αγώνες, προκάλεσε εντύπωση.

Στον τελικό τις 24ης Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, έφτασαν ο πρωταθλητής της χρονιάς Παναθηναϊκός και ο Άρης. Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός νικώντας τον Άρη με 1-0.

Στα αξιοσημείωτα του τελικού καταγράφεται το γεγονός ότι ο Άρης πέτυχε ρεκόρ μαζικότερης μετακίνησης οπαδών. Περίπου 30.000 φίλαθλοι ακολούθησαν την ομάδα τους στο ΟΑΚΑ σχηματίζοντας ουρά πολλών χιλιομέτρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών από πλήθος λεωφορείων καθώς και ΙΧ αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο όχημα της πομπής έφτασε στο γήπεδο τρεις ώρες μετά την άφιξη του πρώτου!
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων