2010-11 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-4

Ε' γύρος : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-4 

23 Δεκεμβρίου 2010 

Σκόρερς: 38' Μπλάνκο, 53' Γεωργέας, 76' Τζιμπούρ, 87' Μανωλάς

ΑΕΛ (Γιέρν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Βελάσκο (72’ Βενετίδης), Ιγκλέσιας, Πούρι (46’ Σίμιτς), Μπλάζεκ, Κουζέν, Κανόμπιο, Μετίν (63’ Μακίνουα).

ΑΕΚ
(Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (68’ Τζεμπούρ), Μπερνς (86’ Λεονάρντο), Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73’ Ντιόπ).

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Επόπτες: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 10.000

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 στο «AEL FC ARENA» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν και στα πρώτα λεπτά φάνηκε να είναι ισορροπημένος ο αγώνας, οι «Βυσσινί σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Ένωση που είχε καλή κυκλοφορία. Το καλό διάστημα της ΑΕΛ ήταν το πρώτο μισάωρο όπου τουλάχιστον λειτούργησε σωστά ανασταλτικά, όμως από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε να καταρρέει. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με τον Μπλάνκο είναι μια φάση οριακή, με τον Αργεντινό να ελέγχεται ως οφσάιντ. Η ΑΕΛ γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο νεόκτιστο παλάτι της (είχαν προηγηθεί οι νίκες του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακού) και απογοήτευσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της που αποδοκίμασαν έντονα, διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και παίκτες. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ακριβώς στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, χωρίς τις καθυστερήσεις, λόγω μιας μικρής έντασης από τους φίλους της ΑΕΛ, πίσω από την εστία του Σάχα. 

Δηλώσεις 

Γιερν Άντρεσεν:
«Σήμερα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για μένα. Ήταν ένα πισωγύρισμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ σε ένα καταπληκτικό στάδιο έχουμε σπουδαίους φιλάθλους να μας υποστηρίζουν. Και όταν παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να δίνουμε πολλά περισσότερα. Από τα δύο ματς που κοουτσάρισα το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι το γκολ. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεχόμαστε εύκολα γκολ και χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Μπορεί να παίξαμε με τις δύο από τις ισχυρότερες ομάδες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Από τη δική μου θέση περιμένω στο επόμενο παιχνίδι πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Για τους επόμενους μήνες απαιτείται πολύ δουλειά»
-Τι πρέπει να αλλάξει η ΑΕΛ για να ορθοποδήσει;
«Φυσιολογικά δεν είχα αρνητική κρίση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό γιατί παίξαμε καλά αλλά σήμερα είναι ένα πισωγύρισμα. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ στους επόμενους αγώνες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο το Γενάρη να αποκτήσει μια ομάδα παίκτες με ποιότητα αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
-Ζητήσατε τρεις με τέσσερις παίκτες, όμως, μήπως αυξηθούν οι μεταγραφές που θέλετε μετά το σημερινό αποτέλεσμα;
«Ίσως. Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε όλες τις λύσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί που θα αποφασίσουμε να φέρουμε, να μας δώσουν την ποιότητα που θέλουμε».
-Υπάρχει κάτι πιο άρρωστο στην ομάδα από το γεγονός ότι δεν πετυχαίνει γκολ; Γιατί σήμερα η ΑΕΛ μπορεί να μη σκόραρε, αλλά δέχτηκε τέσσερα γκολ;
«Όπως είπα και πριν είμαι πάνω από 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο και σχεδόν 10 χρόνια προπονητής. Είναι δύσκολο όταν δεν μπορείς να σκοράρεις κι ακόμη πιο δύσκολα όταν δέχεσαι εύκολα γκολ γιατί χάνεις την αυτοπεποίθηση σου. Αυτή η εξήγηση που μπορώ να δώσω».
-Η ομάδα έχει τον Γκέρεμι στα χάφ και παίζουν δύο παίκτες που δεν έχουν παίξει σε αυτή τη θέση ο Σίμιτς και ο Πούρι. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Ξέρω ότι ο Γκέρεμι είναι ένα μεγάλο όνομα και καριέρα. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο κέντρο μας ποδοσφαιριστές που θα τρέχουν και θα μάχονται. Για μένα ο Γκέρεμι είναι καλός όταν η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, γιατί είναι καλός στο πάσινγκ γκειμ. Ο Γκέρεμι δεν είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς φυσικής κατάστασης. Αυτή στη στιγμή η ομάδα χρειάζεται παίκτες που να τρέχουν και να μάχονται.
-Σε τι επίπεδο είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας;
«Αυτό που έχω δει είναι ότι η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Προσπάθησα να οργανώσω την ομάδα τακτικά ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει πολύ. Θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες και ελπίζω την επόμενη φορά στον τομέα της φυσικής κατάστασης να είμαστε καλύτεροι».
-Πιστεύετε ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να δοθεί άδεια τεσσάρων ημερών στους παίκτες;
«Η γνώμη μου είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι απογοητευμένοι. Και ίσως θα λένε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ και καθημερινά ακόμα και τα Χριστούγεννα. Δεν είναι όμως αυτό το σημείο κλειδί για την ανάκαμψη της ομάδας. Μίλησα με τους παίκτες μετά τον αγώνα. Τους είπα θα πάρετε τέσσερις μέρες άδεια για να καθαρίσετε το μυαλό σας, να πάτε να κάνετε Χριστούγεννα με τις οικογένειες σας. Πρέπει να ξεχάσουμε τους έξι μήνες που πέρασαν και να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στους επόμενους τέσσερις».
-Γιατί η ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν δημιουργεί τις ίδιες ευκαιρίες για γκολ;
«Δεν ξέρω τι συνέβαινε πριν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι μπορούμε να σωθούμε. Εξάλλου αν δεν το πίστευα δε θα ερχόμουνα στην Λάρισα. Ως παίκτης υπήρξα μαχητής. Το ίδιο είμαι και ως προπονητής. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» Κώστας Πηλαδάκης, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους του συλλόγου για την κακή εμφάνιση που συνδιάστηκε με βαριά ήττα της ΑΕΛ από την ΑΕΚ αλλά και για την συνολική αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.
«Όποιος κι αν φταίει, τελικά φταίω εγώ. Ανέλαβα την ομάδα στην Β’ Εθνική και θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην επιστρέψει εκεί. Τούτη την ώρα, το μόνο που νιώθω είναι η ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους μας που δεν σταμάτησαν ποτέ να στηρίζουν αυτήν την ομάδα. Όλοι εμείς που την αγαπάμε, ας παραμείνουμε ενωμένοι».


* Ένταση επικράτησε μετά το τέλος του αγώνα, έξω από το "AEL FC ARENA". Περίπου 150 φίλοι της ΑΕΛ θέλησαν να ζητήσουν εξηγήσεις για την ήττα και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, αλλά και για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας συνολικά. Η ένταση μεταφέρθηκε λοιπόν έξω από τα επίσημα του νέου γηπέδου από τους απογοητευμένους φίλους της Λάρισας, μετά τα όσα έγιναν στο τέλος του ματς, πίσω από την εστία του Σάχα.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ, τα έχουν με τους παίκτες και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κωστή Πηλαδάκη και περίμεναν τους παίκτες να κάνουν την εμφάνισή τους. Για καλό και για κακό πάντως, έξω από το γήπεδο υπήρχε και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.


Ο Γεωργέας παρηγορεί τον Τουμέρ Μετίν μετά το τέλος του αγώνα.


Καφές και Μετίν σε εναέρια μονομαχία.


Ταυλαρίδης και Μπλανκο σε μονομαχία του αγώνα.




Κύπελλο Ελλάδος 2010-11




Η 69η διοργάνωση στην Ελλάδα του Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανδρών διεξήχθη με την συμμετοχή ομάδων και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (Σούπερ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ 2). Νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ για 14η φορά στην ιστορία της νικώντας στον τελικό με 3-0 τον Ατρόμητο Αθηνών σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν από οπαδούς της ΑΕΚ.

Οι αγώνες της ΑΕΛ στην διοργάνωση:
Δ' γύρος : 26/10/2010 : Εθνικός - ΑΕΛ 0-1
Ε' γύρος : 23/12/2010 : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-4



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων