1991-92 : Κύπελλο Ελλάδας : Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ 1-1

Φάση ομίλων : Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ 1-1 

25 Αυγούστου 1991 

Σκόρερς: 37' Βελής - 52' Τσουκάλης

ΑΕΛ (Κρίστο Μπόνεφ): Κυριακούλης, Παπαντωνίου, Κυριλίδης, Αγορογιάννης, Γκαλίτσιος, Νασιάκος, Στόϊκα (65' Κωνσταντινίδης), Ντα Σίλβα (46' Βουτυρίτσας), Καλογερόπουλος, Τσουκάλης, Πέτκωφ.

Διαιτητής: Γιώργος Ψυχομάνης (Αθηνών)

Η ΑΕΛ ανώντερη απο την ομάδα του Διαγόρα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αλλά έμεινε στην ισοπαλία και γνώρισε τον αποκλεισμό απο το θεσμό του κυπέλλου, καθώς βρέθηκε να ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο στον όμιλο και βάση του τότε κανονισμού, αποκλείσθηκε καθώς έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι.


Η αρχική 11άδα της ΑΕΛ στον αγώνα κυπέλλου, κόντρα στον Ατρόμητο στις 18/8/1991.

ΟΡΘΙΟΙ: Παπαντωνίου, Καλογερόπουλος, Ντελόπουλος, Μιχαήλ, Νασιάκος, Αγορογιάννης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Τσουκάλης, Πέτκωφ, Κυριλίδης, Τσιμπίνης, Ντα Σίλβα.



Κύπελλο Ελλάδος 1991-92


Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Μέχρι τη φάση των προημιτελικών η διοργάνωση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αλλά και χωρίς μεγάλες αναμετρήσεις, πλην της πρόκρισης του Ηρακλή επί του Άρη, αλλά και του αποκλεισμού της Λάρισας από τη φάση των ομίλων από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Το πιο αξιοσημείωτο του Β' γύρου ήταν ο αποκλεισμός του Πανιωνίου από τον Ατρόμητο, όταν το 5-0 που πέτυχε ο πρώτος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης μετατράπηκε σε 0-2 χωρίς αγώνα, επειδή οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ αυτό στον αγώνα ρεβάνς. Αξιοσημείωτο ότι στη φάση των ομίλων ο Πανιώνιος είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τη Νάουσα, με σκορ 6-3.

Στους προημιτελικούς ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ χάρη σ' ένα εύστοχο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του επαναληπτικού αγώνα, ενώ στους ημιτελικούς ο ΠΑΟΚ απέκλεισε στην παράταση την πρωταθλήτρια της χρονιάς εκείνης ΑΕΚ. Στον τελικό, ο οποίος για δεύτερη και τελευταία φορά ορίστηκε να γίνει διπλός στις έδρες των 2 φιναλίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη 2-0 εντός έδρας, φτάνοντας στη 19η κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία του. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μιχάλης Ιορδανίδης της Δόξας Δράμας (9 γκολ).

Οι αγώνες που έδωσε η ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου:

Φάση ομίλων : 18/8/1991 : Ατρόμητος - ΑΕΛ 1-0
Φάση ομίλων : 21/8/1991 : ΑΕΛ - Παναργειακός 5-0
Φάση ομίλων : 25/8/1991 : Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ 1-1
Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:
1. Παναργειακός 4
2. Ατρόμητος 3
3. ΑΕΛ 3
4. Διαγόρας Ρόδου 2

*Οι 2 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου προρίνονται στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
** Η ΑΕΛ ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο αλλά βάση του τότε κανονισμού, αποκλείσθηκε καθώς έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι.
  
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων