1998-99 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 1-0

Β' γύρος : ΑΕΛ - Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 1-0 

16 Δεκεμβρίου 1998 

Σκόρερ: 111' Αβραµούλης

ΑΕΛ (Ζόραν Μπάμποβιτς): Καλλιγάς, Γκουζιώτης, Ιωσηφίδης (70' Τέας), Νασιάκος, Βαλκάνης, Ταξιάρχης, Κοντοθανάσης, Κατσάρας (61' Αβραμούλης), Προβίδας, Κασπέρζακ, Πολυζωίδης (97' Τσακμακίδης Δ.).

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης (Θεόδωρος Σαλαπασίδης): Νεοφυτίδης, Σιδηρόπουλος, Γκίλης, Καρτάλης, Κουτσελίνης, Σεϊρεκίδης, Μαυροματίδης, Σαββίδης, Ντάρτζαλης, Κωνσταντινίδης, Αμπατζάς.

Διαιτητής: Θύμιος Δαμιανος (Κοζάνης)
Επόπτες: Αλεξίου (Καρδίτσας), Ευαγγέλου (Καρδίτσας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Θεατές: ~450 

Στην παράταση και στο 111ο λεπτό η ΑΕΛ πήρε την νίκη και πρόκριση στους 16 του κυπέλλου. Το τέρμα προήλθε όταν ο Γκουζιώτης έκανε σέντρα, οι Βαλκάνης και Προβίδας έπαιξαν "βόλευ" εξουδετερόνωντας τον τερματοφύλακα Νεοφτίδη έδωσαν την ευκαιρία στον Αβραμούλη να πετύχει το νικητήριο γκολ με κεφαλιά. Στο 119 ο Προβίδας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η έκβαση του αγώνα ωστε να οδηγηθεί στην παράταση ενώ θα μπορούσε να λήξει έυκολα στην κανονική διάρκεια με νίκη της ΑΕΛ, οφείλεται στην κακή διαιτησία του Κοζανίτη ρέφερι. Αξίζει να σημειωθεί οτι η ομάδα των Αμπελοκήπων κατέβηκε στο Αλκαζάρ με 11 παίκτες. Συγκεκριμένα, στο 2ο λεπτό του αγώνα ακυρώθηκε τέρμα της ΑΕΛ αφού είχε προηγηθεί φάουλ. Στο 34ο λεπτό ο Νασιάκος σε σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού αλλα ο διαιτητής συνέχισε την φάση. Στο 43ο λεπτό ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ όταν ο Σεϊρεκίδης κράτησε τον Προβίδα ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στο 80ο λεπτό οι βυσσινί ζητάνε πέναλτι όταν μετά απο κεφαλιά του Αβραμούλη η μπάλα βρήκε χέρι αμυνόμενου των φιλοξενούμενων. 

Δηλώσεις 

Ζόραν Μπάμποβιτς: 
"Πήραμε μια δίκαιη πρόκριση, που με άφησε ικανοποιημένο από την προσπάθεια των παικτών. Κάναμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και βάλαμε μόνο ένα, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, Η ομάδα είναι σαφώς επηρεασμένη από τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και χρειαζόταν αυτή την πρόκριση, που πιστεύω να βελτιώσει την ψυχολογία.
Θέλω όμως να σταθώ στην ανάγκη να βοηθήσετε τους παίκτες γιατί η στιγμή είναι πολύ κρίσιμη. Το λέω αυτό γιατί άκουσα τα σχόλιά τους τώρα στ' αποδυτήρια και κατάλαβα ότι επηρεάζονται από την κερκίδα, το άγχος και κάθε είδους αρνητική συμπεριφορά απέναντί τους.
Προσωπικά πάντως ευχαριστώ τον κόσμο για την βοήθεια του κι εύχομαι στον επόμενο γύρο να παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα.
- Με ποιο τρόπο να βοηθήσουμε όπως ακούμε να μας λέτε συνέχεια, όταν βλέπουμε πόρτες διάπλατα ανοιχτές στο στάδιο
"Μίλησα συγκεκριμένα για τους παίκτες, που πρέπει να βοηθηθούν για να βοηθήσουν με την σειρά τους τον προπονητή κι όλοι μαζί να δούμε τι μπορεί να γίνει. Το πρόβλημα άλλωστε ξέρουμε όλοι πιο είναι".


Φάση του αγώνα.


Αρχηγοί των δυο ομάδων και διαιτητές σε αναμνηστική φωτογραφία πριν την έναρξη του αγώνα.


Φάση του αγώνα.


Ο πάγκος της ΑΕΛ κατα τη διάρκεια του αγώνα.
 

Κύπελλο Ελλάδος 1998-99


Στην 57η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1998-99 μετείχαν συνολικά 60 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 24 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Για τους πρώτους γύρους ίσχυσε ο κανονισμός του μονού νοκ άουτ αγώνα χωρίς επαναληπτικό. Έτσι, θύματα εκπλήξεων έπεσαν ομάδες όπως η ΑΕΚ αρχικά και ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια, που αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Πανσερραϊκό αντίστοιχα). Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 8 ομάδες που έφτασαν ως τον προημιτελικό γύρο, οι 4 προέρχονταν από τη Β' εθνική: Καλαμάτα, Πανσερραϊκός, Αθηναϊκός και Λύκοι. 

Στον τελικό έφτασαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (αντίπαλοι ξανά σε τελικό μετά από 6 χρόνια), με τον πρώτο να κερδίζει τον αγώνα με σκορ 2-0, να φτάνει τις 20 κατακτήσεις κυπέλλου και παράλληλα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να φτάνει στο νταμπλ μετά από 18 χρόνια. Νωρίτερα (στον Γ' γύρο) είχε αποκλείσει τον Ιωνικό νικώντας τον εκτός έδρας με το εντυπωσιακό σκορ 4-7 (ημίχρονο 2-4). 

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκλεισε αρχικά τον κάτοχο του τροπαίου Πανιώνιο παίρνοντας μια ρεβάνς για την ήττα του 1998, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη αποτυχία σε τελικό κυπέλλου, κάτι που ξανασυνέβη στην ιστορία του θεσμού πάλι μετά από 20 χρόνια(ΑΕΚ 3 σερί χαμένοι τελικοί την τριετία 2017-2019)

Οι αγώνες που έδωσε η ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου:

Α' γύρος : 11/11/1998 : ΑΕΛ - Προοδευτική 3-0
Β' γύρος : 16/12/1998 : ΑΕΛ - Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 1-0
Γ' γύρος : 13/1/1999 : ΑΕΛ - Αθηναϊκός 0-2


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων